Italijoje kinų siuvimo fabrike kilo gaisras, žuvo 7 žmonės

Italijos Prato mieste užsidegus kinams priklausančiam drabužių siuvimo fabrikui, žuvo mažiausiai 7 žmonės. Dar keturi paguldyti į ligoninę, praneša AP. Žmones gaisras užklupo miegančius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2013, 4:58 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:55 AM

Ugnis įsiplieskė vieno aukšto pastato patalpose. Fabrikas stovi miesto pakraštyje, kur sukoncentruota daugiau kinų įmonių. Dėl ugnies griuvo pastato dalis, perdaryta į darbininkų bendrabutį. Mažos patalpos buvo atitvertos plonomis gipskartonio pertvaromis.

Gaisras kilo palėpėje, kur miegojo 11 žmonių. Liudininkas Leonardo Tuci pasakojo, kad matė iš fabriko pastato kylančius dūmus, girdėjo darbininkų pagalbos šauksmus. Tačiau liepsna buvo tokia didelė, kad jis negalėjo nieko įžiūrėti pastato viduje.

Gaisro aplinkybės dar tiriamos, tačiau įvykis sukėlė diskusijas apie darbo sąlygas pigius drabužius gaminančiuose kinų fabrikuose Prato mieste. Profsąjungų atstovai tvirtina, kad šimtai žmonių ten gyvena ir dirba į vergovę panašiomis sąlygomis.

Toskanos gubernatorius Enrico Rossi po tragedijos Prato paragino glaudžiau bendradarbiauti Italiją ir Kiniją, koordinuojant tūkstančių kinų įmonių darbą, o taip pat kontroliuojant pastatų būklę. Gubernatorius teigė, kad siuvimo fabrikai susiję su kinų organizuotu nusikalstamumu.

Prato meras Roberto Cenni sakė, kad valdininkai kasmet patikrina šimtus panašių įmonių ir nelegaliai veikiančias uždaro, tačiau jos iš naujo atsidaro kitose vietose.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.