Tailando premjerė atmetė protestuotojų reikalavimus

Tailando premjerė Yingluck

Tailande nuo 1932 metų buvo jau 18 sėkmingų arba nesėkmingų perversmų.<br>AP nuotr.
Tailande nuo 1932 metų buvo jau 18 sėkmingų arba nesėkmingų perversmų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 2, 2013, 12:04 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:06 AM

Savo ryžtingame kreipimesi į tautą, kuris buvo pirmasis po to, kai anksčiau buvusiuose taikiuose protestuose šeštadienio vakarą prasiveržė smurtas, vyriausybės vadovė pabrėžė, kad reikalavimai paleisti parlamentą ir vietoje jo įkurti nerenkamą „liaudies tarybą“ prieštarauja konstitucijai.

Opozicijos lyderio Suthepo Thaugsubano raginimas perduoti išrinktos premjerės galias liaudžiai yra „neegzistuojantis pagal konstitucinę teisę“, pažymėjo Yingluck Shinawatra.

„Noriu daryti viską, kas žmonėms neštų laimę, ... tačiau būdama premjerė privalau veikti pagal konstituciją“, – aiškino ji.

Pasak kritikų, Suthepas Thaugsubanas, kuris sekmadienį paskelbė ultimatumą, reikalaudamas premjerės atsistatydinimo ne vėliau negu po dviejų dienų, naudojasi vis audringesniais protestais gatvėse, kad pakurstytų karinį perversmą, kuris nuverstų Yingluck Shinawatros išrinktą vyriausybę.

Tailande nuo 1932 metų buvo jau 18 sėkmingų arba nesėkmingų perversmų. Vėliausias, per kurį buvo nuverstas dabartinės premjerės brolis Thaksinas Shinavatra, buvo įvykdytas 2006 metais, tačiau atrodo, kad kariškiai nelinkę kištis į dabartinę priešpriešą.

„Ginkluotosios pajėgos liks neutralios, ir žinau, kad jos nori matyti šalį taikią“, – pareiškė Yingluck Shinawatra, pridūrusi, kad pirmiausiai sieks atkurti „ramybę“ sostinės gatvėse – nors žadėjo, jog „policija nenaudos jėgos prieš žmones“.

Prieštaringai vertinamas milijardierius buvęs premjeras Thaksinas Shinawatra, kuris yra kaltinamas iš užkulisių vadovaujantis savo sesers vyriausybei, yra tvirtai palaikomas žemės ūkio regionuose ir neturtingų darbininkų, tačiau jo nekenčia Bankoko vidurinioji klasė ir elitas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.