V.Žirinovskio patarimai V.Janukovyčiui: kariuomenė, draudimai, areštai

Rusijos Valstybės Dūmos deputatas, agresyviais pareiškimais garsėjantis liberalų demokratų partijos vadovas Vladimiras Žirinovskis žinotų, kaip sutramdyti protestuotojus Ukrainoje. Interviu Rusijos televizijos kanalui „Dožd“ („Lietus“) jis plačiai išdėstė, kaip su jais turėtų elgtis Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius, rašo newsru.com.

V.Žirinovskis paistė, kad mitingai Kijeve yra Briuselio provokacija, o ne liaudies valia.<br>AP nuotr. iš archyvo.
V.Žirinovskis paistė, kad mitingai Kijeve yra Briuselio provokacija, o ne liaudies valia.<br>AP nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2013, 10:19 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:11 AM

V.Žirinovskio manymu, V.Janukovyčius greičiausiai jau turi paruoštą veiksmų planą – tokia įvykių eiga, kaip dabar, jam neturėjo būti netikėta. „To buvo galima tikėtis, nes prieš dešimt metų buvo „oranžinė revoliucija“... Dabar, aš manau, jis yra tam tikroje vietoje, kad ten jo nebūtų galima pastatyti į pavojingą padėtį“, - sakė V.Žirinovskis.

Jo manymu, Ukrainos valdžia gali įvesti nepaprastąją padėtį.

„Manau, kad gruodžio 2-ąją visos centrinių kanalų laidos prasidės nuo baleto „Gulbių ežeras“ muzikos, ir specialūs padaliniai, kurie pavaldūs prezidentui, bandys izoliuoti visus, kurie protestuoja visose Kijevo miesto aikštėse, ir išaiškinti visus užsienio agentus“, - dėstė V.Žirinovskis.

„Visai įmanoma, kad bus suėmimų, visai įmanoma, kad, parodžius pasipriešinimą, gali būti aukų, taip pat papirkinėjimų, šantažo tiek iš vienos, tiek iš kitos pusės.

Vakarai ir toliau finansuos, šantažuos, siekdami galutinio tikslo – nušalinti vyriausybę, nušalinti prezidentą, sukurti naują vyriausybę, pagreitintai surengti rinkimus vasarį – kovą ir pasirašyti reikalingus popierius su Briuseliu. Todėl dabar yra du variantai, kas stipresnis.

Pinigų prasme laimėjo Rusija, nes tiktai mes galime padėti Ukrainai, jeigu ji nepasirašys Asociacijos sutarties su ES, ir žiūrės daugiau į Maskvą, o ne Briuselį.

O karine prasme, įvedant nepaprastąją padėtį, mes turime didžiulę patirtį, todėl aš manau, kad čia V.Janukovyčius ir jo specialiosios tarnybos gali naudotis mūsų turtinga patirtimi, ir rytoj ryte prasidės visų protestuojančiųjų blokavimas, areštai, kariuomenės įvedimas, ypatingoji padėtis, draudimai“, - aiškino jis.

Tokią pat mintį jis sekmadienį pakartojo ir kanalo „LifeNews“ eteryje. V.Žirinovskis paistė, kad mitingai Kijeve yra Briuselio provokacija, o ne liaudies valia.

„Į Ukrainą iš Vakarų privežė ginklų, narkotikų, padirbtų dolerių ir parengė kovotojus“, - įsitikinęs Rusijos politikas.

Jo manymu, galutinis mitingų rezultatas aiškus – bus įvesta nepaprastoji padėtis, o mitinguotojai pralaimės, bus įvesti kariai, uždraustos trys opozicinės partijos, jų lyderiai suimti.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.