Baltieji rūmai: „Ukrainoje vykstančios demonstracijos nėra perversmas“

Baltieji rūmai pirmadienį pareiškė, kad nelaiko taikių demonstracijų Ukrainoje

Įvykiams Ukrainoje - viso pasaulio dėmesys.<br>AP nuotr.
Įvykiams Ukrainoje - viso pasaulio dėmesys.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 3, 2013, 8:05 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:43 AM

„Tikrai nelaikome taikių demonstracijų mėginimais įvykdyti perversmą“, – sakė Baltųjų rūmų atstovas Jay Carney, kai Ukrainos premjeras Mykola Azarovas pareiškė, jog šie protestai turi visus perversmo požymius.

J.Carney pridūrė, kad šeštadienį prasiveržęs Ukrainos saugumo pajėgų smurtas prieš demonstrantus yra „nepriimtinas“, tačiau pažymėjo, kad vėliau pareigūnai elgėsi santūriau.

Tačiau atstovas pridūrė: „Buvo eilė nerimą keliančių pranešimų, jog žurnalistai ir žiniasklaidos nariai tapdavo taikiniais ir būdavo užpuolami saugumo pajėgų“.

„Raginame Ukrainos lyderius gerbti savo žmonių žodžio ir susirinkimų laisvę, – sakė J.Carney. – Ji yra sveikos demokratijos pagrindas; pagarba universalioms vertybėmis yra tai, nuo ko priklauso Jungtinių Valstijų partnerystės su Ukraina.“

Dešimtys tūkstančių žmonių protestuoja Kijeve, laikydami užėmę miesto administracijos pastatą ir blokuodami vyriausybės būstinės prieigas, tęsiantis priešpriešai, įsiplieskusiai dėl valdžios sprendimo atidėti svarbios sutarties su Europos Sąjunga (ES) pasirašymą.

Planuota, kad Ukraina pasirašys sutartį, turėjusią ją labiau suartinti su Europa, per praeitą savaitę Vilniuje vykusį ES Rytų partnerystės susitikimą, bet prezidentas Viktoras Janukovyčius nusigręžė nuo jos paskutinę minutę, aiškindamas, jog patiria Maskvos spaudimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.