Būdama 105-erių mirė britų rašytoja I.Pollock

Ji yra išleidusi ir memuarus „Starlight“.

Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 9, 2013, 11:27 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:57 PM

I.Pollock, daugiau nei 120 knygų autorė ir, kaip manoma, vyriausia pasaulio romantinių romanų rašytoja, mirė būdama 105 metų.

Jos duktė Rosemary Pollock pranešė, kad rašytoja mirė gruodžio 3 dieną senelių namuose netoli jos namų Lanrite, pietryčių Anglijoje.

I.Pollock gimė 1908 metais Londone ir ją užaugino vieniša motina. Pirmosios rašytojos apysakos buvo išspausdintos dar paauglystėje. Daugybę knygų ji išleido pasirašiusi daugiau nei dešimčia skirtingų pseudonimų. Tarp jos darbų yra maždaug 70 romantiškų romanų su erotikos prieskoniu, kuriuos išleido leidykla „Mills & Boon“, „Harlequin Enterprises“ padalinys Britanijoje.

„Manau, kad jai būtų patikę būti trilerių rašytoja, – sakė Rosemary Pollock. – Jai patiko skaityti trilerius labiau nei romantinę literatūrą“.

„Ji man papasakojo apie vieną ar du gana liūdnus apsakymus, kuriuos ji parašė dar labai jauna – vienas jų buvo apie japonę sode, savo plaukais pasmaugusią savo meilužį“, – prisiminė duktė.

„Bet mano senelė nuolat jai kartodavo: Kodėl gi tau neparašius ko nors gražaus? Tokiu keliu reikia eiti“.

„Tada ji pagalvojo apie meilės istorijas – Charlote Bronte, Jane Austen – ji galėjo tai daryti“, – sakė rašytojos atžala.

Po nuotykingo ankstyvojo laikotarpio, kai ji viena, būdama paauglė, keliavo į Maroką, darbo Londone, bombarduojamame vokiečių aviacijos, R.Pollock ėmė intensyviai rašyti, kad išlaikytų šeimą, nes jos vyras Hugh Pollockas bankrutavo būdamas leidėjas 1950 metais.

„Tuomet ji buvo laiminga, – sakė jos duktė. – Ji buvo miela žavinga mama, bet ji nuolat buvo kaip sapne kol vėl ėmėsi rašyti – tada ji vėl tapo savimi“.

I.Pollack sakė knygą vidutiniškai parašanti per šešias savaites, o savo intensyviausiu kūrybiniu laikotarpiu per penkerius metus parašė 40 knygų, pasirašydama įvairiausiais pseudonimais: Susan Barrie, Rose Burghley, Marguerite Bell ir kitais.

Garsiausios jos knygos – „White Heat“, „The Devil's Daughter“ ir „The Sweet Surrender“.

„Jos personažai visuomet buvo stiprūs, manau, tėviškos figūros, nes galbūt kaip tik to ji pati norėjo, – sakė jos duktė. – Nepasakysi, kad jos svarbiausios veikėjos buvo silpnos.

Pati Ida Pollock sakydavo, kad jos knygos buvo labiau „kupinos vilties ir romantikos negu sekso“ ir visada turėdavo vieną dalyką – „laiminga pabaiga buvo privaloma“.

Ji yra išleidusi ir memuarus „Starlight“.

I.Pollack 124-oji ir 125-oji knygos – meilės romanai Anglijos XIX amž. pradžios laikotarpiu, turėtų pasirodyti kitais metais.

Šios britų rašytojos laidotuvės vyks Lanrite kitą savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.