Singapūre vyko pirmos riaušės per daugiau nei 40 metų

Vėlai pirmadienį vakare Singapūre po gyvybę nusinešusios avarijos darbininkai iš Pietų Azijos sukėlė riaušes, praneša AFP.

Policija teigia, kad riaušėse dalyvavo apie 400 žmonių.<br>AP nuotr.
Policija teigia, kad riaušėse dalyvavo apie 400 žmonių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 9, 2013, 10:10 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:15 PM

Teigiama, kad tai pirmos riaušės Singapūre po rasinių neramumų 1969 metais. Riaušės kilo labai tankiai gyvenamame Mažosios Indijos rajone po to, kai privatus autobusas partrenkė ir užmušė 33 metų amžiaus darbininką iš Indijos.

Policija teigia, kad riaušėse dalyvavo apie 400 žmonių. 27 darbininkai iš Pietų Azijos buvo sulaikyti ir apkaltinti riaušių kėlimu. Už šį nusikaltimą baudžiama laisvės atėmimu iki septynerių metų ir mušimu rykšte. Riaušininkai padegė mažiausiai penkis automobilius, iš jų trys buvo policijos automobiliai. Situaciją suvaldė elitinio dalinio policijos pareigūnai.

Ministras pirmininkas Lee Hsien Loongas sakė, kad bet kokiu atveju riaušininkų nusikalstamas elgesys nepateisinamas. Jis žadėjo surasti kaltininkus ir juos nuteisti.

Singapūre dirba daug migrantų. Darbininkai iš Pietų Azijos dominuoja kai kuriuose sektoriuose, pavyzdžiui, statybos. Daugelis jų gyvena perpildytame Mažosios Indijos rajone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?