Somalio teismas nubaudė ir žagintojų auką, ir žurnalistus

Somalio teismas pirmadienį

Išprievartavimai ir pranešimai apie lytinius nusikaltimus yra vienos jautriausių temų Somalyje.<br>AP nuotr.
Išprievartavimai ir pranešimai apie lytinius nusikaltimus yra vienos jautriausių temų Somalyje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2013-12-09 17:45, atnaujinta 2018-02-19 22:00

Devyniolikmetei kaltinamajai, kuri taip pat yra žurnalistė, už šmeižtą ir melą buvo skirta pusės metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant. Tačiau visą bausmės laiką ji negalės išeiti iš namų, paskelbė teisėjas Hashi Elmi Nuras.

Tuo tarpu žurnalistai turės atlikti jiems skirtas bausmes, atitinkamai vienerių ir pusės metų laisvės atėmimo, arba išeiti į laisvę, sumokėję numatytą baudą.

Somalyje šiemet jau antrą kartą nuteisiama apie savo išprievartavimą viešai prabilusi moteris ir ją apklausę žurnalistai.

„Radijo „Shabelle“ vadybininkas Abdulmalikas Yusufas buvo pripažintas kaltu dėl valstybinių institucijų įžeidimo, už kurį turės atlikti vienerių metų laisvės atėmimo bausmę“, – pareiškė teisėjas.

„Žurnalistas Mohamedas Bashiras pripažintas kaltu dėl šmeižto ir neteisingų kaltinimų išprievartavimu, todėl jam skirta šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė“, – nurodė H.Elmi Nuras.

Abiems žiniasklaidos atstovams suteikiama galimybė išvengti laisvės atėmimo bausmės, sumokėjus baudą, prilygstančią vienam doleriui už vieną numatytos laisvės atėmimo bausmės dieną, atitinkamai: maždaug 365 dolerių baudą – A.Yusufui ir 180 dolerių – M.Bashirui, paskelbė teisėjas.

Išprievartavimai ir pranešimai apie lytinius nusikaltimus yra vienos jautriausių temų Somalyje.

Tariamai išprievartauta moteris praėjusį mėnesį nepriklausomam radijui „Shabelle“ sakė, kad ją užpuolė ir grasindami ginklu išprievartavo du jos kolegos žurnalistai.

Tačiau laisvės bausmė buvo skirta tiems žurnalistams, kurie išklausė nukentėjusiosios pasakojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.