Tailando premjerė paleido parlamentą ir paskelbė pirmalaikius rinkimus

Tailando premjerė nusprendė paleisti parlamentą. Apie tai Yingluck Shinawatra paskelbė pirmadienį kalbėdama per televiziją. Tailandas jau kelias savaites yra ištiktas didelės krizės – šalyje vyksta masinės demonstracijos prieš vyriausybę, praneša agentūra AFP.

Gali būti, kad Y.Shinawatra vėl laimės rinkimus.<br>AP nuotr.
Gali būti, kad Y.Shinawatra vėl laimės rinkimus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 9, 2013, 7:43 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:20 PM

Y.Shinawatra sakė kalbėjusi su įvairių partijų atstovais ir nusprendusi prašyti karaliaus Bhumibol Adulyadej pritarti parlamento paleidimui. Premjerės teigimu, „kiek įmanoma greičiau“ turi būti surengti nauji rinkimai.

„Parlamento paleidimas yra paplitusi praktika demokratiškose sistemose“, – pareiškė Y.Shinawatra.

Gali būti, kad Y.Shinawatra vėl laimės rinkimus. Skurdžiai gyvenantys tailandiečiai aktyviai remia ją ir jos vyriausybę.

Protestų lyderiai pirmadienį Bankoke organizuoja milijoninę demonstraciją. Joje turėtų dalyvauti ir opozicijos deputatai, sekmadienį atsisakę savo mandatų.

Protestai šalyje kilo lapkritį, kai vyriausybė parėmė amnestijos įstatymą, kuris galėtų leisti grįžti į šalį premjerės broliui, buvusiam vyriausybės vadovui Thaksin Shinawatra. Jis 2006-aisiais kariuomenės buvo nušalintas nuo valdžios ir vėliau nuteistas dėl korupcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.