N.Mandelos duktė prisimena paskutines su tėvu praleistas dienas

Makaziwe Mandela, vyriausioji buvusio Pietų Afrikos prezidento Nelsono Mandelos duktė, paskutiniąją savaitę, praleistą su mirštančiu tėvu, pavadino „nuostabia“. „Šalia buvo vaikai, buvo anūkai“, – pasakojo ji britų radijo stočiai BBC.

M.Mandela - vyriausioji buvusio Pietų Afrikos prezidento N.Mandelos duktė.<br>AP nuotr.
M.Mandela - vyriausioji buvusio Pietų Afrikos prezidento N.Mandelos duktė.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 10, 2013, 10:34 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:49 PM

Praėjusį ketvirtadienį ryte gydytojai pasakė daigiau negalį nieko padaryti, prisiminė duktė. Tai esą buvo „labai nuostabi diena“. „Jis turėjo mus iki paskutinio momento“, – pridūrė Makaziva. Greta buvo ir N.Mandelos žmona Graca Machel.

Jos tėvas turi išlikti žmonių atmintyje už tai, kad siekė dvasinės ir politinės laisvės, kalbėjo Nobelio taikos premijos laureato duktė. Jis mokė, kad reikia daug drąsos atleisti, pabrėžė Makaziva, prisimindama 27 jo kalėjime praleistus metus.

Atleisti yra sunku. Tačiau jos tėvas žinojo, kad „visada liks dvasios kalinys, jei neatleis“. „Mes iš jo gyvenimo turime pasimokyti, kad reikia būti drąsiems ir atleisti kitiems žmonėms“, – interviu teigė Makaziva.

Sovete prie Johanesburgo antradienį vyks didelės gedulo iškilmės N.Mandelai pagerbti. Į jas atvyko 70 šalių lyderiai. Gedulo iškilmės 11.00 val. prasidės stadione, kuriame telpa 90 000 žmonių.

Nuo trečiadienio tris dienas N.Mandelos kūnas bus pašarvotas Pretorijoje, o gruodžio 15 dieną jo gimtajame Kunu kaime vyks valstybinės laidotuvės.

Pietų Afrikos parlamentas Keiptaune pirmąjį juodaodį šalies prezidentą pagerbė per specialų posėdį pirmadienį. N.Mandela labai aukštai iškėlė kartelę savo politiniams paveldėtojams, sakė viceprezidentas Kgalema Motlanthe. Opozicijos lyderė Hellen Zille pavadino N.Mandelą „labiausiai gerbtinu mūsų laikmečio žmogumi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.