A.Bėrzinis: „Tikėtina, kad Latvija neturės vyriausybės prisijungiant prie euro zonos“

Panašu, kad Latvija sausį prie euro zonos prisijungs be naujos vyriausybės, tačiau tai neturėtų paveikti perėjimo prie euro, sakė prezidentas Andris Berzinis po to, kai, pasibaigus antrajam derybų dėl naujosios vyriausybės ratui, vėl nebuvo pasiūlytas kandidatas į premjero postą.

„Norėčiau šiais metais turėti aiškų suvokimą“ – po antro derybų rato su politinėmis partijomis sakė A.Bėrzinis.<br>M.Kulbio nuotr.
„Norėčiau šiais metais turėti aiškų suvokimą“ – po antro derybų rato su politinėmis partijomis sakė A.Bėrzinis.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 11, 2013, 5:48 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:11 PM

Buvęs Latvijos ministras pirmininkas Valdis Dombrovskis eis laikinojo vyriausybės vadovo pareigas, kol bus patvirtinta naujoji vyriausybė. V.Dombrovskis atsistatydino lapkritį dėl Zuolitūdės tragedijos, kada sugriuvus prekybos centrui „Maxima“ žuvo 54 žmonės, praneša „Reuters“.

„Viskas, kas buvo privaloma (prisijungimui prie euro zonos), yra padaryta, – per spaudos konferenciją sakė A.Bėrzinis. – Žinoma, gali iškilti netikėtumų“.

Prezidentas pažymėjo, jog nori, kad Latvijos politinės partijos iki metų pabaigos iškeltų kitą kandidatą į premjero postą po to, kai buvo atmesta gynybos ministro Arčio Pabriko kandidatūra.

„Norėčiau šiais metais turėti aiškų suvokimą, – po antro derybų rato su politinėmis partijomis sakė A.Bėrzinis. – Kitaip ne anksčiau kaip sausio 7 dieną paskelbsiu savo kandidatą“.

Prezidentas teigė, kad nori kandidato, kuris puikiai išmanytų ekonomiką ir turėtų didesnę paramą parlamente nei V.Dombrovskis.

Kiti Latvijos parlamento rinkimai numatyti 2014-ųjų spalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.