Baltieji rūmai atmeta kritiką dėl B.Obamos ir R.Castro rankos paspaudimo

Baltieji rūmai trečiadienį atmetė respublikonų kritiką dėl prezidento Baracko

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2013, 1:15 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:56 PM

B.Obama sulaukė respublikonų priešiškos reakcijos dėl mandagybių su R.Castro, komunistų valdomos šalies, kuri nuo 1961-ųjų yra didelė JAV priešininkė, lyderiu.

Baltieji rūmai tvirtino, kad tas gestas nebuvo „iš anksto suplanuotas“, o Kubos vyriausybės interneto svetainėje su viltimi sakoma, kad šis rankos paspaudimas galėtų būti „JAV agresijos prieš Kubą pabaigos pradžia“.

Baltųjų rūmų atstovas Joshas Earnestas neteikė didelės reikšmės minimam trečiadienio gestui ir sakė, kad jis buvo neformalus.

„Kaip suprantu, - remdamasis žmonėmis, kurie kalbėjosi su prezidentu po jo kalbos, - jie nesurengė rimto, realaus pokalbio apie politiką, veikiau – apsikeitė keliais mandagiais žodžiais prezidentui einant prie pakylos“, - žurnalistams sakė atstovas.

„Tad prezidentas neturėjo galimybės išvardyti daug jo susirūpinimą keliančių klausimų dėl žmogaus teisių pažeidimų Kubos saloje“, - pridūrė atstovas.

JAV subrangovo, verslininko Alano Grosso, kuris 2011 metais Kuboje buvo įkalintas 15-ai metų, byla nebuvo paminėta, sakė J.Earnestas.

Respublikonų kritikų choras B.Obamos gestą palygino su susitaikėliškimo politika nacių atžvilgiu.

Respublikonų senatorius Johnas McCainas sakė, kad B.Obama padarė klaidą „paspausdamas ranką žmogui, kuris laiko amerikiečius kalėjime“.

„Kokia prasmė? - sakė jis. - (1937-1940 metais britų ministru pirmininku buvęs) Neville'is Chamberlainas spaudė ranką Hitleriui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.