JAV spaudos dėmesys - B.Obamos flirtui su Danijos premjere

Atsisveikinimas su Pietų Afrikos Respublikos lyderiu Nelsonu Mandela į Johanesburgą subūrė viso pasaulio elitą. Bet dabar aptarinėjamas tiktai kelių šalių lyderių elgesys tribūnose.

H.Thorning-Schmidt (kairėje) ir B.Obamos flirtas sukėlė jo žmonos pavydą.<br>AP nuotr.
H.Thorning-Schmidt (kairėje) ir B.Obamos flirtas sukėlė jo žmonos pavydą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2013, 8:15 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:03 PM

JAV prezidento Baracko Obamos antradienį per N.Mandelos pagerbimo renginį rėžta emocinga kalba vargu ar įsimins labiau už jo pokalbius užkulisiuose, rašo „Lietuvos rytas", remdamasis AFP ir „Business Insider“.

Iš pradžių didelio atgarsio sulaukė B.Obamos sprendimas paspausti ranką Kubos prezidentui Rauliui Castro. Tai precedento neturintis gestas šalims, tarp kurių jau daugiau kaip pusę amžiaus tvyro nesantaika.

Su režimo pančius kiek atleidusios, tačiau vis dar autoritariniais principais valdomos komunistinės Kubos lyderiu R.Castro B.Obama pasisveikino prieš užlipdamas ant scenos sakyti kalbos.

Ne visiems amerikiečiams toks nekaltas rankos paspaudimas patiko. Antai buvęs B.Obamos varžovas 2008-ųjų JAV prezidento rinkimuose senatorius Johnas McCainas sukritikavo B.Obamą. Anot respublikono, šitaip prezidentas davė progą R.Castro režimo propagandai pasigirti.

Tačiau daug didesnę audrą sukėlė ne B.Obamos bendravimas su komunistinės šalies lyderiu, o priešingai – vienos laimingiausių, labiausiai išsivysčiusių ir demokratinių šalių premjere.

B.Obama itin svarbiems asmenims skirtoje Johanesburgo stadiono tribūnoje sėdėjo šalia Danijos ministrės pirmininkės Helle Thorning-Schmidt.

Viena išvaizdžiausių Europos politikių vadinama H.Thorning-Schmidt gal ir nebuvo itin žinoma anapus Atlanto, bet dabar ji tapo tikra žvaigžde.

Priežastis paprasta: Danijos premjerė elgėsi itin šiltai, draugiškai šnekučiavosi su B.Obama, kuriam H.Thorning-Schmidt kompanija, regis, itin patiko.

Fotografų objektyvams nukrypus į Danijos ir JAV vadovus net pasirodė vertinimų, jog H.Thorning-Schmidt flirtavo su B.Obama. Jie kartu su Jungtinės Karalystės premjeru elgėsi tarsi paaugliai stadione – trise juokavo ir fotografavosi.

Ir nors pastarosiomis dienomis per mirusio N.Mandelos pagerbimo ceremoniją juokaujančių JAV bei Danijos lyderių nuotraukos sulaukė kritikos dėl esą nederamo elgesio, akivaizdu, kad toks bendravimas dar labiau nepatiko B.Obamos žmonai Michelle.

Pirmoji JAV ponia šalia sėdėjo nepatenkinta – kietai sučiaupusi lūpas ir akimis žaibuodama į vyrą. Netrukus ji atsisėdo tarp prezidento ir premjerės.

JAV apžvalgininkai pažymi, kad pavydžia vadinama M.Obama jau ne pirmą sykį nepatenkintais žvilgsniais viešai varsto su kitomis moterimis šiltai bendraujantį JAV prezidentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.