Rusijos aukščiausiasis teismas nurodė peržiūri nuosprendžius „Pussy Riot“ narėms

Rusijos aukščiausiasis teismas

„Pussy Riot“ narių kalinimo laikas turi baigtis kitų metų kovą. Iki šiol žlugo visi jų mėginimai išeiti į laisvę anksčiau laiko.<br>AP nuotr. iš archyvo
„Pussy Riot“ narių kalinimo laikas turi baigtis kitų metų kovą. Iki šiol žlugo visi jų mėginimai išeiti į laisvę anksčiau laiko.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2013, 11:39 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:58 PM

Nadežda Tolokonikova ir Marija Aliochina šiuo metų atlieka dvejų metų laisvės atėmimo bausmę. Jos buvo sulaikytos 2012 metų vasario 21-ąją, kai Kristaus Išganytojo katedroje Maskvoje surengė protestą. Jos su kaukėmis katedroje meldėsi, kad Rusija būtų išvaduota nuo Vladimiro Putino. Merginos buvo pripažintos kaltomis dėl „chuliganizmo iš religinės neapykantos“ ir nuteistos po dvejus metus kalėti.

„Neapykantos“ motyvas nebuvo pakankamai įrodytas, pareiškė Aukščiausiasis teismas ir grąžino bylą atitinkamam Maskvos teismui. Be to, esą nebuvo atsižvelgta nei į jauną kaltinamųjų amžių, nei į jų šeiminę situaciją, nei į tai, kad jų nusikaltimas nebuvo smurtinis. Ir N.Tolokonikova, ir M.Aliochina turi mažamečių vaikų.

N.Tolokonikovos advokatai lapkričio pradžioje kreipėsi į Aukščiausiąjį teismą, prašydami nedelsiant paleisti atlikėją. Abiejų „Pussy Riot“ narių kalinimo laikas turi baigtis kitų metų kovą. Iki šiol žlugo visi jų mėginimai išeiti į laisvę anksčiau laiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.