Turtingiausias Ukrainos žmogus - eurointegracijos šalininkų pusėje

Daugiau nei tris savaites tęsiantis eurointegracijos šalininkų protestams, turtingiausias Ukrainos žmogus Rinatas Achmetovas penktadienį paskelbė pirmąjį viešą pareiškimą. R.Achmetovas paragino pradėti derybas ir pasmerkė smurtą, skelbia „EUbusiness“.

R.Achmetovas paragino pradėti derybas ir pasmerkė smurtą.<br>AP nuotr.
R.Achmetovas paragino pradėti derybas ir pasmerkė smurtą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 13, 2013, 3:10 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:24 PM

Įtakingas anglių kasyklas valdantis magnatas ir Donecko futbolo klubo savininkas, kuris ne vienerius metus finansavo prezidento Viktoro Janukovyčiaus Regionų partiją, galiausiai nutraukė tris savaites trukusią tylą ir paskelbė pareiškimą, kuriame atsargiai parinkti žodžiai, tačiau visgi aiškiai reiškia požiūrį į krizę.

R.Achmetovo teigimu, žmonės išėjo į gatves „išgirsti atsakymų“ po V.Janukovyčiaus sprendimo nepasirašyti Asociacijos sutarties su Europos Sąjunga (ES).

„Faktas, kad taikūs žmonės išėjo į gatves taikioms demonstracijoms, reiškia, kad Ukraina yra laisva, demokratinė šalis. Ukraina nepasuks iš šio kelio. Tai yra labai gerai“, – sakė R. Achmetovas.

Oligarchas pasmerkė smurtinius susirėmimus per kelias demonstracijas, tačiau neįvardino, kas atsakingas už tai – protestuotojai ar saugumo pajėgos. „Faktas, kad žmonės nukentėjo, yra nepriimtinas“, – sakė R.Achemtovas.

R.Achmetovas, kuris pagal žurnalo „Forbes“ ukrainiečių leidinio reitingą yra turtingiausias šalies žmogus (jo turtas siekia 14,9 mlrd. JAV dolerių), teigė, jog dabar svarbu vadovautis „subalansuotu požiūriu“ ir visoms šalims susėsti prie apskritojo stalo deryboms.

„Politikai, vyriausybės pareigūnai, opozicija ir šalies moralės lyderiai turi susėsti prie apskritojo derybų stalo ir priimti sprendimą, kuriuo mes didžiuotumės“, – pažymėjo milijardierius.

Ragindamas Ukrainos lyderius priimti drąsų ir potencialiai nepopuliarų sprendimą, R.Achmetovas sakė: „Nors politikai gali prarasti savo reitingus prie derybų stalo, tačiau svarbiausia užtikrinti, kad Ukrainos reitingai kiltų“.

Netrukus po R.Achmetovo pareiškimo pasaulio bokso čempiono Vitalijaus Klyčko partija paskelbė, kad opozicija dalyvaus diskusijose su V.Janukovyčiumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.