Ukrainos teismas į laisvę paleido devynis protestuotojus

Ukrainos teismas paleido į laisvę devynis protestuotojus, kurie buvo sulaikyti per eurointegracijos šalininkų ir riaušių policijos susirėmimus sostinėje Kijeve, skelbia BBC.

Šimtai proeuropietiškai nusiteikusių ukrainiečių, nepaisydami šalčių, ir toliau tęsia demonstracijas Kijevo Nepriklausomybės aikštėje.<br>AP nuotr.
Šimtai proeuropietiškai nusiteikusių ukrainiečių, nepaisydami šalčių, ir toliau tęsia demonstracijas Kijevo Nepriklausomybės aikštėje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 13, 2013, 5:08 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:22 PM

Demonstrantai buvo sulaikyti lapkričio 30 dieną per operaciją, kuria buvo siekiama išvaikyti protestuotojus nuo prezidento administracijos pastato Kijeve.

Penktadienį buvo paleisti devyni protestuotojai, tačiau jiems iškeltos baudžiamosios bylos nebuvo nutrauktos. 27-erių Jegorui Previrui skirtas ribotas namų areštas. Jis anksčiau buvo nuteistas kalėti du mėnesius dėl masinių protestų organizavimo. Už šį nusikaltimą gresia maksimali aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė, skelbė laikraštis „Ukrajinska Pravda“. Kitiems išlaisvintiems protestuotojams taip pat taikomi apribojimai ar skirtos administracinės baudos.

Šimtai proeuropietiškai nusiteikusių ukrainiečių, nepaisydami šalčių, ir toliau tęsia demonstracijas Kijevo Nepriklausomybės aikštėje.

Protestai prasidėjo praėjusį mėnesį po to, kai prezidentas Viktoras Janukovyčius nusprendė sustabdyti Asociacijos sutarties su Europos Sąjunga pasirašymo procesą. Tai būtų buvęs esminis žingsnis buvusios sovietų respublikos integracijos į Europą link.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.