V.Klyčko: „Ukrainos valdžia neatsižvelgė nė į vieną opozicijos reikalavimą“

Ukrainoje

V.Klyčko pareiškė, kad per apskritojo stalo derybas valdžia neketino nė kiek nusileisti opozicijai.<br>AP nuotr.
V.Klyčko pareiškė, kad per apskritojo stalo derybas valdžia neketino nė kiek nusileisti opozicijai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Interfax, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 13, 2013, 8:40 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:20 PM

„Šiandien valdžia neatsižvelgė nė į vieną opozicijos reikalavimą, – sakė V.Klyčko. – Šiandien šis „apskritasis stalas“ tebuvo tik demonstravimas – „nė vieno žingsnio opozicijos link“. Nebuvo priimta nė vieno sprendimo esminiais klausimais“.

V.Janukovyčius savo baigiamojoje kalboje per šias derybas paragino mitinguojančius nusiraminti ir leisti politikams rasti išeitį iš krizės.

„Kreipiuosi į visus piliečius, kurie stovi visuose maidanuose: nusiraminkite, nutraukite priešpriešą“, – sakė jis.

„Priešprieša niekada neatvedė prie ko nors gera. Prašau, suteikit galimybę šiandien politikams – valdžiai, opozicijai – kartu išeiti iš šitos padėties“, – kalbėjo V.Janukovyčius.

Dar jis pabrėžė, kad Ukraina eis savo vystymosi keliu, ir priešpriešos politika nepriimtina.

Ukrainos prezidentas dar padėkojo opozicijos lyderiams, kad dalyvavo apvaliojo stalo derybose: „Itin svarbu mums kartu pakalbėti apie mūsų ateitį“.

Žurnalistams, išeidamas iš rūmų „Ukraina“, kur vyko Visos tautos apskritojo stalo derybos, V.Janukovyčius pasakė, kad jis „tiki Ukrainos liaudies išmintimi“.

Buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka mano, kad pirmiausia, siekiant išeities iš gilios politinės krizės, reikia prezidento sprendimo dėl eurointegracijos sutarties pasirašymo.

„Dabartiniam prezidentui reikia priimti politinį sprendimą dėl eurointegracijos sutarties pasirašymo, – nurodė jis. – Aš esu už tai, kad šis sprendimas būtų pasirašytas iki Naujųjų metų“.

Tik paskui reikia imtis visų kitų veiksmų, siekiant Ukrainos išėjimo iš susidariusios padėties, pabrėžė V.Juščenka.

Tuo tarpu buvęs prezidentas Leonidas Kravčiukas po šių derybų pranešė, kad ketinama visos tautos „apskritojo stalo“ derybas pratęsti kitą savaitę, bet, matyt, be V.Janukovyčiaus.

„Tikėtina, kitą savaitę (susirinksime), kad galėtume kitose apskritojo stalo derybose pradėti darbą su dokumentais“, – nurodė jis penktadienį žurnalistams ir pridūrė, kad, jose valstybės galva V.Janukovyčius, matyt, nedalyvaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.