Per Konektikuto tragedijos metines gaudė varpai

Niutauno mieste JAV Konektikuto valstijoje šeštadienį varpai skambino 26 kartus. Taip buvo pagerbtas 26 vaikų ir jų mokytojų, nušautų per žudynes Sandi Huko pradinėje mokykloje, atminimas, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis AP ir „Reuters“ informacija.

Niutaunas pagerbė 26 tragedijos aukas.<br>AP nuotr.
Niutaunas pagerbė 26 tragedijos aukas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-16 06:58, atnaujinta 2018-02-19 19:47

Viename miesto restorane virėju dirbantis Ryanas Knaggsas teigė skambant varpams galvojęs apie dvi mažametes aukas, kurios žaisdavo futbolą su jo 7 metų dukrele.

„Jauti tikrą netekčių skausmą ir liūdesį, ypač jei pats pažinojai kai kuriuos vaikus“, – susijaudinęs kalbėjo R.Knaggsas.

Varpai suskambo 9 val. 30 min. vietos laiku – būtent tokiu metu prieš metus Adamas Lanza įsiveržė į mokyklos pastatą ir ėmė šaltakraujiškai šaudyti vaikus.

Prieš metus daug kas tikėjosi, kad Kongresas pagaliau ryšis sugriežtinti federalinius šaunamųjų ginklų įsigijimo ir laikymo įstatymus.

Kartodami, kad delsimas reikš tik naujas žudynes, daugiausia Demokratų partijos aktyvistai ėmė siekti, jog būtų uždrausta parduoti puolamuosius ginklus.

Tačiau visos jų pastangos atsimušė į galingų lobistų argumentus. Ypač įstatymų pataisoms priešinosi įtakinga Nacionalinė šaulių asociacija, vis aiškinusi apie konstitucines amerikiečių teises.

Galiausiai susiskaldęs Kongresas jokių naujų apribojimų nepatvirtino. Griežtesnė ginklų kontrolė įsigaliojo tik keliose demokratų valdomose JAV valstijose, tarp jų – ir Konektikute.

Tiesa, kilęs triukšmas dėl įstatymų kai kur suveikė visiškai priešingai, nei tikriausiai tikėjosi aktyvistai.

Antai Teksaso gyventojams suteikta teisė neslėpti turimų šaunamųjų ginklų viešojoje vietoje.

„Žinau, kad įstatymai tikrai bus pakeisti, tik neaišku, kada. Man tai padeda žvelgti į priekį“, – vis dėlto tikisi Nicole Hockley, kurios 6 metų sūnus Dylanas buvo nušautas Sandi Huko mokykloje.

Lyg tyčia penktadienio vakarą JAV Kolorado valstijoje pranešta apie naują incidentą mokykloje.

Čia vienas paauglys, ėmęs šaudyti iš šratinio šautuvo, sužeidė vieną moksleivę. Vaikinas po to iškart nusižudė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.