JAV finansininkas, pasisavinęs per 13 mln. dolerių, nuteistas kalėti šešerius metus

Niujorko teismas pirmadienį

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 17, 2013, 9:53 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:15 PM

71-erių metų sukčius buvo sulaikytas savo namuose Odesos mieste (Floridos valstijoje) šių metų kovą. Tyrėjų duomenimis, prieš pat pirminį viešą akcijų platinimą (IPO) C.Berkmanas įtikindavo investuotojus, kad galės nupirkti jiems šių kompanijų akcijų už labai gerą kainą. Šiuo pretekstu jis surinko apie 13,2 mln. dolerių iš daugiau nei 120 investuotojų. Tačiau, užuot skyręs šias lėšas akcijoms įsigyti, finansininkas ėmė jas leisti savo asmeniniams poreikiams patenkinti.

Kaip pastebi prokuratūra, C.Berkmanas nutarė pralobti pasinaudojęs ažiotažu akcijų rinkoje garsių technologijų kompanijų IPO išvakarėse. Šių metų birželį finansininkas ir buvęs politikas pripažino savo kaltę. Teisme C.Berkmanas prisipažino, kad ryžosi šiam nusikaltimui dėl didžiulių nuotolių, patirtų per 2008 m. finansų krizę.

C.Berkmanas 1989-1993 m. ėjo respublikonų partijos pirmininko pareigas Oregono valstijoje. Renkant šios valstijos gubernatorių, buvo svarstoma ir jo kandidatūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.