Grupės „Lostprophets“ vokalistas nuteistas kalėti už vaikų prievartavimą

Roko grupės iš Velso „Lostprophets“ vokalistui Ianui Watkinsui teismas skyrė 35 metų kalėjimo bausmę už seksualinius nusikaltimus prieš vaikus, praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 18, 2013, 6:16 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:39 PM

Kardifo teisme 36-erių I.Watkinsas lapkričio mėnesį prisipažino kaltu dėl iš viso 13 seksualinių nusikaltimų prieš vaikus. Jis, be kita ko, prisipažino bandęs išprievartauti jaunesnį nei 13 metų amžiaus vaiką, bet neigė savo kaltę dėl bandymo išprievartauti kūdikį. Teismas pripažino dainininką kaltu ir dėl pastarojo nusikaltimo. Jis kalėjime turės praleisti 29 metus. Kartu su I.Watkinsas buvo teisiamos dvi nukentėjusių vaikų motinos. Vienai teismas skyrė 14 su puse, o kitai – 17 metų laisvės atėmimo bausmes.

Skelbdamas nuosprendį teisėjas sakė, kad per daugelį metų tesime buvo nemažai siaubingų bylų, bet I.Watkinso byla yra daug baisesnė už visas kitas. Teismas turi tiek daug nenuginčijamų įrodymų, kad I.Watkinso nekaltumas net nebuvo svarstomas.

Psichiatrų išvadoje teigiama, kad atlikėjas yra linkęs dominuoti. Anot teisėjo, jis darė blogą įtaką vaikų motinoms, jomis manipuliavo ir visiškai nesigailėjo dėl savo nusikaltimų. I.Watkinso advokatė sakė, kad grupė „Lostprophets“ buvo labai populiari ir daug gerbėjų buvo pasiryžusios padaryti beveik bet ką, kad patrauktų I.Watkinso dėmesį.

Jį apsėdo „manija“ filmuoti seksą su gerbėjomis, ir paauglės „labai noriai“ čia dalyvavo, teigė advokatė. Ji taip pat sakė, kad jos klientas labai pasikeitė, kai sulaukęs 30-ies tapo priklausomas nuo narkotikų, ir neva jis neatsimena įvykdęs kai kurių nusikaltimų, nes tuo metu buvo apsvaigęs.

Manoma, kad nuo I.Watkinso nukentėjo daug daugiau vaikų, apie kuriuos kol kas nežinoma. Pietų Velso policija įtaria, kad I.Watkinsas padarė daugiau nusikaltimų Didžiojoje Britanijoje bei JAV ir Vokietijoje. Šiose šalyse vyksta tyrimai. Dėl I.Watkinso bylos pradėti tyrimai ir prieš policiją, kuri, įtariama, nereagavo į skundą, kad buvo išprievartauta 15-metė.

Buvusi I.Watkinso mergina tvirtina per kelerius metus ne kartą dėl dainininko perspėjusi policiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.