JAV suteiks papildomą 25 mln. JAV dolerių humanitarinę paramą Filipinams

JAV suteiks papildomus 25 mln.

„Tokio nuniokojimo aš dar nesu regėjęs“, - sakė J.Kerry.<br>AP nuotr.
„Tokio nuniokojimo aš dar nesu regėjęs“, - sakė J.Kerry.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 18, 2013, 11:57 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:49 PM

Vienas galingiausių taifūnų „Haiyan“, praėjusį mėnesį praūžęs pro centrinę Filipinų dalį, pražudė mažiausiai 6 tūkst. 69 žmones, beveik 1 tūkst. 800 laikomi dingusiais ir 4 mln. neteko namų arba jų būstai buvo stipriai apgadinti.

„Iš tiesų tai pribloškia. Kiekvienu atveju atrodo kaip karo zona ir daugeliui žmonių taip ir yra“, - žurnalistams prie JAV pajėgų Taklobane pastatyto palapinių miestelio sakė J.Kerry.

„Tokio nuniokojimo aš dar nesu regėjęs“, - pridūrė J.Kerry, kuris, kaip valstybės sekretorius, Filipinuose lankosi pirmą kartą.

Po lapkričio 8 dieną siautėjusio taifūno JAV kariuomenė pasiuntė apie 50 laivų ir lėktuvų padėti evakuoti daugiau žmonių ir paspartinti humanitarinės pagalbos dalijimą.

„Tai parodo dviejų sąjungininkių išlaikytą partnerystę, ne tik gerais laikais, bet ir išbandymų metu“, - sakė J.Kerry ir pridūrė, kad JAV yra įsipareigojusios paremti Filipinus.

Prezidentas Benigno Akino trečiadienį paprašė naujos paramos po to, kai vyriausybė pristatė rekonstrukcijų planą, kuris vertinamas 8,2 mlrd. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.