S.Lavrovas: „Rusiją stebina akivaizdus spaudimas Ukrainai“

Rusiją stebina akivaizdūs bandymai daryti Ukrainai spaudimą, kad ši pasirašytų Asociacijos sutartį su Europos Sąjunga (ES), teigia Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, kuriuo remiasi „RIA Novosti“.

S.Lavrovo teigimu, spaudimas tęsiasi, nepaisant Kijevo aiškaus sprendimo plėtoti glaudesnius santykius su Maskva.<br>AP nuotr.
S.Lavrovo teigimu, spaudimas tęsiasi, nepaisant Kijevo aiškaus sprendimo plėtoti glaudesnius santykius su Maskva.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 18, 2013, 4:52 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:41 PM

S.Lavrovo teigimu, spaudimas tęsiasi, nepaisant Kijevo aiškaus sprendimo plėtoti glaudesnius santykius su Maskva.

Rusijos diplomatijos vadovas tai pareiškė praėjus dienai po to, kai prezidentas Vladimiras Putinas sutiko trečdaliu sumažinti dujų kainą Ukrainai – nuo 400 JAV dolerių už tūkstantį kubinių metrų iki 268,5 JAV dolerio. Be kita ko, pagal Maskvoje sudarytą susitarimą, Rusija taip pat už 15 mlrd. JAV dolerių įsigis Ukrainos obligacijų.

Ukrainos ministras pirmininkas Mykola Azarovas teigė, kad „istorinis“ susitarimas išgelbėjo Kijevą nuo bankroto ir socialinės katastrofos.

Tačiau Ukrainos opozicijos lyderiai ir ES sukritikavo sutartį, kuri, jų teigimu, neišspręs krizės ir neatstos būtinų ekonominių reformų šalyje, kurios gali būti įgyvendintos tik per integraciją į Europą.

„Kijevo reikalaujama „laisvo“ sprendimo Europos naudai“, – teigė S.Lavrovas. Tačiau šie reikalavimai aiškiai pažeidžia nepriklausomos valstybės teisę savo jėgomis spręsti susidariusią situaciją bei veikti pagal savo šalies įstatymus ir interesus, pridūrė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.