D.Rodmanas trečią kartą vyksta į Šiaurės Korėją

Pekino oro uoste kalbėdamas su „Reuters“ žurnalistais, D.Rodmanas teigė, kad „jis neturi nieko bendro su politika“.

D.Rodmanas - vis dažnesnis svečias Šiaurės Korėjoje.<br>AP nuotr.
D.Rodmanas - vis dažnesnis svečias Šiaurės Korėjoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-12-19 12:09, atnaujinta 2018-02-19 18:28

Krepšininkas savo vizitus yra pavadinęs „krepšinio diplomatija“, o šalies lyderį paskelbė „draugu visam gyvenimui“. Tuo tarpu JAV valstybės departamentas teigia, kad D.Rodmanas neatstovauja oficialiai šalies pozicijai.

Krepšininkas į Šiaurės Korėją vyksta praėjus kelioms savaitėms po to, kai buvo įvykdyta mirties bausmė šalies lyderio Kim Čen Uno dėdei Jang Song Thaekas. Analitikai šį politinį susidorojimą vadina didžiausia politiniu sukrėtimu nuo buvusio vadovo Kim Yong Ilas mirties.

Pekino oro uoste kalbėdamas su „Reuters“ žurnalistais, D.Rodmanas teigė, kad „jis neturi nieko bendro su politika“.

NBA žvaigždė yra žymiausias JAV pilietis susitikęs su Kim Čen Unu nuo jo tapimo prezidentu. „Aš vykstu treniruoti šalies krepšinio komandos ir gerai praleisti laiko“ - sakė D.Rodmanas. Kelionės organizatoriai teigė, kad vizito metu, sausio 8 d., bus surengtos draugiškos rungtynės tarp Šiaurės Korėjos rinktinės ir buvusių NBA krepšininkų, pažymint šalies lyderio gimtadienį.

Krepšininkas teigė, kad rugsėjį vykusio vizito metu jis leido laiką su Kim Čen Unu, jo žmona Li Sor Ču (Ri Sol-ju), bei jų dukra.

Valstybės Departamento atstovė Meri Harf (Marie Harf) antradienį sakė, kad Denis Rodmanas per savo vizitą į Šiaurės Korėją neatstovauja JAV. „Kalbant apie Šiaurės Korėją, reikia akcentuoti tai, kas yra iš tiesų svarbu - režimo brutalumas“.

Šiaurės Korėjoje šiuo metu kalinamas amerikietis Kenetas Bae (Keneth Bae), suimtas 2012 m. lapkritį, o gegužę nuteistas 15 m. sunkiųjų darbų. D. Rodmanas anksčiau yra sakęs, kad nebandys išlaisvinti K. Bae. „Klausinėti apie K. Bae nėra mano reikalas“ sakė krepšininkas po savo vizito rugsėjo mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.