V.Putinas neleistų „Maidano“ Maskvoje

Amnestija - ne sprendimo peržiūrėjimas

V.Putinas ketvirtadienį leido suprasti, kad pareigūnai išardytų bet kokį protestuotojų miestelį.<br>AP nuotr.
V.Putinas ketvirtadienį leido suprasti, kad pareigūnai išardytų bet kokį protestuotojų miestelį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Dec 19, 2013, 5:08 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:20 PM

„Aš veikčiau pagal Rusijos Federacijos įstatymus“, – kalbėjo V.Putinas atsakydamas į klausimą, ar jis leistų Rusijos opoziciją palaikantiems protestuotojams sukurti rusišką Ukrainos Maidano palapinių miestelio versiją Raudonojoje aikštėje ar kitose miesto vietose.

„Visi tokie veiksmai turėtų neperžengti įstatymų“, – pareiškė V.Putinas žurnalistams kasmetinėje spaudos konferencijoje.

„Jeigu kas nors juos peržengia, tada valstybė privalo – aš pabrėšiu, kad tai nėra politinė valia, o pareigūnų prievolė – įvesti tvarką“, – kalbėjo jis.

„Kitaip tokia įvykių raida gali atvesti iki chaoso“, – pareiškė Rusijos vadovas.

Amnestija - ne sprendimo peržiūrėjimas

Rusijos prezidentas pareiškė, kad sprendimas suteikti amnestiją grupės „Pussy Riot“ narėms nereiškia, kad buvo peržiūrėtas teismo sprendimas.

„Tai ne teismo sprendimo peržiūrėjimas, tai sprendimas, susijęs su amnestija, kuri joms taikoma“, - pabrėžė V.Putinas spaudos konferencijoje Maskvoje.

„Tai (amnestija) nesusiję nei su „Greenpeace“, nei su šita grupe („Pussy Riot“). Tai kaip jau sakiau, ne mano sprendimas, o Valstybės Dūmos sprendimas. Antra, jis yra susijęs su mūsų baudžiamosios politikos humanizavimu Konstitucijos 20-čio proga“, - sakė prezidentas.

Kalbėdamas apie savo požiūrį į grupės nares V.Putinas pareiškė: „Man jų gaila ne dėl to, kad jos atsidūrė įkalinimo įstaigose, nors nieko gero tame nėra, man jų buvo gaila (už tai), kad jos pasiekė tokią būseną, kad ėmėsi tokio šokiravimo, mano nuomone, pažemindamos moterišką orumą“.

„Tam, kad išsiskirtų, pasidarytų viešųjų ryšių reklamą, jos peržengė bet kokias ribas“, - pridūrė V.Putinas.

Prakalbo apie patriotus

Rusijos valstybinėms visuomenės informavimo priemonėms vadovaus patriotai, ketvirtadienį pareiškė šalies prezidentas Vladimiras Putinas.

„Noriu jums pasakyti, kad valstybiniams informacijos resursams turi vadovauti patriotiškai nusiteikę žmonės, ginantys Rusijos Federacijos interesus. Tai valstybiniai resursai. Būtent taip ir bus“, – V.Putinas pareiškė spaudos konferencijoje.

„Kalbant apie privačias (žiniasklaidos priemones), normalu, mes turime jų daug – visuomenės informavimo priemonių, taip sakant. Jos turi teisę ir privalo laikytis tokio požiūrio, į kurį orientuojasi jų elektoratas, kalbant priešrinkiminių kampanijų kalba“, – sakė Rusijos prezidentas.

„Tai visiškai normalu. Tai suteikia mums galimybę ir teisę palyginti skirtingas pozicijas ir orientuotis priimant galutinius sprendimus, turint galvoje ir mūsų oponentų požiūrį. Mes gi taip darome ir ketiname taip daryti ateityje“, – kalbėjo jis.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.
Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.