Sugriuvusios „Maxima“ kasininkas ketina prisiteisti 250 mln. litų

„Maxima“ kasininkas, vardu Martinšas (pavardė neskelbiama), nukentėjęs per tragediją Rygoje, pareikalaus 50 mln. latų (beveik 250 mln. litų) kompensacijos. Teisininkai šiuo metu rengia ieškinį, praneša freecity.lv.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 20, 2013, 10:12 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:12 PM

Pasak advokato Aldžio Gobzemo, sugriuvusios „Maxima“ kasininkas iki šiol yra sunkios būklės ir guli ligoninėje, o „įmonė savo ruožtu nesumokėjo savo pačiam mandagiausiam pardavėjui už medicininę pagalbą ir visų kitų įmanomų kompensacijų.“

Martinšas ketina kaip kompensacijos pareikalauti metinio „Maxima“ grupės pelno, kuris sudaro apie 50 mln. latų. „Aš manau, kad tai ne per didelis reikalavimas už žmogaus gyvenimo suluošinimą, - sakė A.Gobzemas. - Aš taip pat manau, kad „Maxima“ turi ne tik juridinę, bet ir moralinę pareigą paaukoti metinį pelną šitų moralinių kompensacijų išmokėjimui.“

Advokatas priminė, kad už kur kas mažesnius pažeidimus valstybė įmonėms skirdavo baudas, kurių dydis – 5 proc. nuo apyvartos. „5 proc. nuo grupės „Maxima“ apyvartos sudaro apie 100 mln. latų. Ir aš manau, kad pareikalauti metinio pelno ir 5 proc. nuo apyvartos – tai nelabai daug. Bus ir daugiau ieškinių. Dabar mane įgalioję būti jų atstovu 20 nukentėjusiųjų ir aukų giminaičių. Anksčiau išsakyta nuomonė, kad bendra ieškinių vertė gali pasiekti milijardą, visai reali“, - tvirtino A.Gobzemas.

„Maxima“ atstovai advokato teiginį, kad įmonė sužalotam darbuotojui nesumokėjo kompensacijos ir neatlygino medicininių išlaidų, vadina netiesa.

"Šis  advokato teiginys neatitinka tikrovės. Jau pirmomis  dienomis po Zolitudės  nelaimės „Maxima“ sužeistiesiems darbuotojams bei žuvusiųjų darbuotojų artimiesiems suteikė  finansinę  pagalbą, o sužeistiesiems ir besigydantiems darbuotojams  pažadėjo  apmokėti gydymo  išlaidas", - teigė „Maxima“ atstovas.

Rygos apskrities teismui jau paduotas 100 mln. latų ieškinys iš Zolitūdės tragedijos nukentėjusiųjų prekybos tinklui „Maxima Latvija“, statybos kompanijai „Re&Re“, sugriuvusio pastato savininkams „Tineo“, nekilnojamojo turto kompanijai „Homburg Zolitūde“ ir Rygos savivaldybei. Ieškinio svarstymas atidėtas iki sausio 6 dienos, kad būtų pašalinti trūkumai.

Ieškinys pateiktas trijų nukentėjusiųjų vardu, jame prašoma išieškoti 50 mln. latų vieno naudai, 40 mln. latų kito ir 10 mln. latų trečio naudai. Advokatas pažadėjo, kad ieškiniai bus pateikti ir nuo kitų nukentėjusiųjų.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.