M.Chodorkovskis apie suteiktą malonę sužinojo iš televizijos

Buvęs naftos magnatas Michailas Chodorkovskis apie Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimą sužinojo žiūrėdamas naujienų laidą kolonijoje. Apie tai verslininkas pareiškė per savo pirmąjį interviu televizijai po to, kai buvo išleistas iš kalėjimo. Interviu buvęs „Jukos“ vadovas davė televizijos kanalo „Dožd“ laidų vedėjai Ksenijai Sobčak.

M.Chodorkovskis apie Rusijos prezidento V.Putino sprendimą sužinojo žiūrėdamas naujienų laidą kolonijoje.<br>AP nuotr.
M.Chodorkovskis apie Rusijos prezidento V.Putino sprendimą sužinojo žiūrėdamas naujienų laidą kolonijoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-12-22 09:14, atnaujinta 2018-02-19 17:43

Pasak M.Chodorkovskio, kai jis išgirdo V.Putino pareiškimą apie ketinimą jį artimiausiu metu paleisti iš kalėjimo, suprato, kad kalbama „apie jau įvykusį faktą“. Verslininkas pareiškė, jog jau tada numanė, kad greičiausiai iš kolonijos bus paleistas jau artimiausią parą, „kol žurnalistai nesuskubo atvykti“.

Paties M.Chodorkovskio prašymu, visas jo interviu bus parodytas K.Sobčak laidoje tik po jo spaudos konferencijos, kuri vyks gruodžio 22 dieną 14.00 val. Lietuvos laiku Berlyno sienos muziejuje.

Šią savaitę prezidentas V.Putinas pribloškė rusus suteikdamas malonę buvusiam naftos kompanijos „Jukos“ vadovui. M.Chodorkovskis už grotų praleido 10 metų.

Laisvę atgavęs buvęs Rusijos naftos magnatas M.Chodorkovskis iškart išskrido į Vokietiją. Kaip pareiškė vėliau su juo susitikusi Vokietijos parlamento deputatė Mariluize Bek, artimiausiu metu į Rusiją verslininkas grįžti neketina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.