V.Putino reveransas nesuveikė – A.Merkel nevyks į Sočį

Analitikų spėjimu, Rusijos „caras“ Vladimiras Putinas suteikė malonę savo senam priešui Michailui Chodorkovskiui tikėdamasis pagerinti savo įvaizdį Vakarų bendruomenės akyse, ir pagrindinė to priežastis – artėjanti Sočio olimpiada. Dėl įvairių žmogaus teisių pažeidimų Rusijoje ją žada boikotuoti daug aukštų Vakarų politikų. Visgi panašu, kad V.Putino reveransas nedavė trokštamų vaisių. Portalo focus.de žiniomis, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, nepaisant M.Chodorkovskio paleidimo, neketina vykti į Sočio olimpiadą.

A.Merkel kaip kanclerė niekada nėra vykusi į jokias olimpines žaidynes.<br>AP nuotr.
A.Merkel kaip kanclerė niekada nėra vykusi į jokias olimpines žaidynes.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 22, 2013, 11:39 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:41 PM

Sočio olimpinėse žaidynėse Vokietijai atstovaus už sportą atsakingas vidaus reikalų ministras Thomas de Maizière. „To turės užtekti“, - sakoma Vokietijos valdžios sluoksniuose.

A.Merkel kaip kanclerė niekada nėra vykusi į jokias olimpines žaidynes. Pirmą kartą padaryti tai dabar, V.Putino rengiamose žaidynėse, ji neketina.

Oficialaus pareiškimo ji dar nepadarė, tačiau dėl žaidynių jau yra apsisprendusi.

Anksčiau Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas pareiškė, kad nevažiuos į Sočį.

„Tai būtų stiprus smūgis V.Putinui, - anksčiau svarstė Rusijos opozicijos lyderis Garis Kasparovas. - Jeigu nebus ne tik B.Obamos, kuris jau pareiškė, kad nevažiuos, bet ir A.Merkel, tai bus labai svarbus signalas“.

M.Chodorkovskio paleidimas, G.Kasparovo nuomone, yra visų pirma A.Merkel nuopelnas. Jos spaudimas esą suvaidino svarbiausią vaidmenį.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.