JAV mokytojas atleistas už tradicinę lytinę orientaciją

Buvęs Niujorko Švč. Trejybės mokyklos kūno kultūros mokytojas Gregory Kenney padavė į teismą mokyklos direktorę, neslepiančią, kad yra lesbietė, dėl to, kad atleido jį iš darbo už heteroseksualumą. Vyras jautėsi diskriminuojamas darbe už tai, kad turi tradicinę šeimą ir tris vaikus, rašo nypost.com.

Direktorei neįtiko mokytojas su tradicine lytine orientacija.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Direktorei neįtiko mokytojas su tradicine lytine orientacija.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 23, 2013, 2:33 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:22 PM

G.Kenny elitinėje mokykloje, kur vaiko mokslas per metus atsieina 40 tūkst. dolerių, išdirbo 16 metų ir buvo atleistas 2012-aisiais po konflikto su direktore Pat Krieger.

Vyras su tradicine lytine orientacija ir laiminga šeima užsitraukė direktorės, mėgusios atleisti iš darbo vedusius vyrus ir vietoj jų priimti vienišas moteris, nemalonę. Kad išėstų G.Kenny iš mokyklos, ji privertė jį treniruoti iš karto tris mokyklos komandas – futbolo, krepšinio ir golfo, nors sutartyje buvo kalbama tik apie dvi.

Kai mokytojas paprieštaravo dėl darbo švenčių dienomis ir papildomu laiku, sakydamas, kad nori daugiau laiko praleisti su žmona ir vaikais, direktorė jam pareiškė: „Mes visi renkamės patys“. Be to, vyrui buvo nerekomenduojama lankytis mokyklos visuomeniniuose renginiuose.

Šiuo metu 50-metis G.Kenny su žmona ir trimis mažais vaikais - 7 metų dvynukais ir 9 metų sūnumi - gyvena Long Ailende ir tebeieško naujo darbo.

Švč. Trejybės mokykloje, kurioje mokėsi rašytojas Trumanas Capote, milijardieriaus Donaldo Trumpo įpėdinė Ivanka Trump ir tenisininkas Ericas Schneidermanas, kūno kultūros mokytojas turėjo didelį autoritetą.

Mokykloje jį pakeitusi mokytoja – vieniša lesbietė.

„Jis dirbo daug metų ir darė savo darbą taip gerai, kad atsikratyti jo nebuvo lengva“, - sakė mokytojo advokatas.

Mokyklos atstovai atsisakė komentuoti direktorei mestus kaltinimus.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.