V.Janukovyčius supyko ant Rados

Ukrainos prezidentas

Prezidentas Viktoras Janukovyčius susitiko su M.Azarovu ir V.Rybaku.<br>AP nuotr.
Prezidentas Viktoras Janukovyčius susitiko su M.Azarovu ir V.Rybaku.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 23, 2013, 6:06 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:18 PM

Pasak prezidento spaudos tarnybos, V.Janukovyčius pabrėžė, kaip svarbu kuo greičiau priimti 2014 metų valstybės biudžetą.

„To dar pas mus nebuvo, kai biudžetas jau parengtas, o valstybė šiandien laukia finansavimo, mes neturime šito dokumento“, – pažymėjo valstybės vadovas pasitarimo pradžioje.

Anot prezidento, galima buvo pratęsti parlamento sesiją ir šią savaitę „ne ilsėtis, o dirbti“.

„Taip visuomet elgdavomės, beje. Paskutinę savaitę prieš Naujuosius metus mes priimdavome biudžetą“, – sakė V.Janukovyčius.

Prezidentas dar pabrėžė, kad labai svarbu įvykdyti valstybės 2013 metų biudžete numatytus socialinius įsipareigojimus, ir nurodė premjerui, kad iki metų pabaigos būtina atlikti visas socialines išmokas.

„Turiu omenyje ir algas, ir pensijas, ir viską, kas susiję su socialine sauga. Iki šios savaitės pabaigos; nereikia palikti 30-ai, ar 31-ai (gruodžio) dienai“, – sakė V.Janukovyčius.

Premjeras, M.Azarovas, savo ruožtu, pranešė per mėtą pasitarimą, kad vyriausybė planuoja iki gruodžio 30 dienos užbaigti visus išmokėjimus, numatytus 2013-ųjų biudžete.

Aukščiausioji Rada atostogų išėjo gruodžio 20 dieną ir rinksis į eilinę sesiją sausio 14 dieną. Biudžetą priimti numatyta sausio 16 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.