„Pussy Riot“ narės ragina boikotuoti Sočio olimpines žaidynes

„Pussy Riot“ narės, praėjus kelioms valandoms, kai buvo išleistos iš kalėjimo, ragina užsienio šalis boikotuoti vasarį įvyksiančias žiemos olimpines žaidynes, praneša BBC.

„Tai, kas vyksta šiandien – žmonių paleidimas iš kalėjimo likus tik porai mėnesių iki jų įkalinimo pabaigos – yra tik kosmetinė priemonė“, – sakė N.Tolokonikova.<br>AP nuotr.
„Tai, kas vyksta šiandien – žmonių paleidimas iš kalėjimo likus tik porai mėnesių iki jų įkalinimo pabaigos – yra tik kosmetinė priemonė“, – sakė N.Tolokonikova.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 24, 2013, 2:35 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:12 PM

Nadeždos Tolokonikovos ir Marijos Aliochinos teigimu, amnestijos įstatymas yra tik „kosmetinė priemonė“, pasak jų, kalėjimų sistemai reikia didesnių reformų. Jos tvirtina, kad jų amnestija tėra tik apgaulė, ciniškas Rusijos prezidento Vladimiro Putino bandymas pagerinti Rusijos įvaizdį prieš 2014 m. žiemos olimpines žaidynes Sočyje.

„Jei būtų įmanoma, jei turėčiau pasirinkimą, be jokių abejonių, būčiau pasilikusi kalėjime“, – teigė M.Aliochina.

„Tai, kas vyksta šiandien – žmonių paleidimas iš kalėjimo likus tik porai mėnesių iki jų įkalinimo pabaigos – yra tik kosmetinė priemonė“, – sakė N.Tolokonikova.

Jos teigimu, daug daugiau žmonių turėtų būti paleisti iš įkalinimo įstaigų. „Aš raginu boikotuoti, paklausyti sąžinės balso. Aš kviečiu Vakarų vyriausybes nenusileisti vien dėl to, kad Rusija tiekia naftą ir dujas“, – sakė N.Tolokonikova.

M.Aliochina ir N.Tolokonikova praėjusių metų rugpjūtį dėl „chuliganizmo“ buvo nuteistos dvejų metų laisvės atėmimo bausmėmis. Jos nubaustos už protesto akciją prieš Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną Kristaus Išganytojo katedroje Maskvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.