Prancūzija leido statyti rusų stačiatikių cerkvę netoli Eiffelio bokšto

Prancūzijos institucijos

Rusija 2010 metais nupirko itin brangų žemės sklypą netoli Eiffelio bokšto, kai Prancūzijos valstybinis meteorologijos biuras pardavė savo būstinę Senos kairiajame krante.<br>AP nuotr.
Rusija 2010 metais nupirko itin brangų žemės sklypą netoli Eiffelio bokšto, kai Prancūzijos valstybinis meteorologijos biuras pardavė savo būstinę Senos kairiajame krante.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 25, 2013, 7:23 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:58 PM

Šis planas buvo parengtas 2007 metais, kai tuometis Rusijos Ortodoksų Bažnyčios patriarchas, velionis Aleksejus II, aplankė Prancūziją ir sakė, kad jo bendruomenė norėtų didesnių maldos namų Paryžiuje.

Rusija 2010 metais nupirko itin brangų žemės sklypą netoli Eiffelio bokšto, kai Prancūzijos valstybinis meteorologijos biuras pardavė savo būstinę Senos kairiajame krante.

Tačiau planai pastatyti cerkvę su penkiais paauksuotais kupolais, apgaubtą skraistę primenančia konstrukcija, sulaukė pasipriešinimo iš socialisto mero Betrand’o Delanoe, kuris tą projektą vadino „vidutiniška, paskubomis sukurta architektūra“.

Tačiau naujasis planas sulaukė valdžios pritarimo, sakė vienas Rusijos diplomatas Paryžiuje.

Paryžiuje yra kelios rusų ortodoksų šventovės, tačiau tik viena iš jų – Trijų Bažnyčios Mokytojų katedra – yra pavaldi Maskvos patriarchatui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.