Ukrainoje - aistros dėl išpuolio prieš žurnalistę (paviešintas įrašas)

Pasaulio

T.Čornovol buvo žiauriai sumušta gruodžio 25-osios naktį greitkelyje netoli Kijevo.<br>AP nuotr.
T.Čornovol buvo žiauriai sumušta gruodžio 25-osios naktį greitkelyje netoli Kijevo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 26, 2013, 12:27 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:54 PM

Organizacija mano, kad taip siekiama įbauginti arba nubausti žurnalistus ir antivyriausybinių mitingų Ukrainoje organizatorius, nurodoma jos paskelbtame pareiškime.

„Dėl šių susirūpinimą keliančių įvykių UWC ragina Ukrainos valdžią nedelsiant atlikti skaidrų tyrimą ir nubausti tuos, kurie įvykdė ir nurodė įvykdyti šiuos žiaurius išpuolius. UWC taip pat ragina viso pasaulio vyriausybes pasmerkti šiuos įvykius Ukrainoje, kurie visiškai neatitinka demokratijos principų“, – sakoma UWC pirmininko Jevheno Čolijaus pareiškime.

Ketvirtadienį Ukrainoje protestuotojai pareikalavo vidaus reikalų ministro atsistatydinti dėl šio išpuolio.

34 metų žurnalistės užpuolimas supykdė protestuotojus, kurie reiškia savo nepasitenkinimą vyriausybės sprendimu nepasirašyti Europos Sąjungos (ES) asociacijos sutarties.

Šimtai protestuotojų, laikydami užpultos žurnalistės nuotraukas, susirinko prie Vidaus reikalų ministerijos Kijeve.

Tuo tarpu britų transliuotojo BBC tinklalapyje pranešama, kad Ukrainos pareigūnai sulaikė du asmenis, įtariamus T.Čornoval sumušimu. Dėl šio įvykio prasidėjo protesto akcijos šalyje ir jis sulaukė visuomenės pasipiktinimo už šalies ribų.

T.Čornovol buvo žiauriai sumušta gruodžio 25-osios naktį greitkelyje netoli Kijevo.

Jungtinės Valstijos pareiškė, kad jas sukrėtė šis įvykis, o Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) išreiškė susirūpinimą dėl padėties šalyje ir žurnalistų saugumo.

Laikraštyje „Ukrainskaja pravda“ dirbanti žurnalistė T.Čornovol yra išgarsėjusi savo pirmuosius valstybės asmenis kritikuojančiais straipsniais. Jos kritikos susilaukė Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius ir vidaus reikalų ministras Vitalijus Zacharčenka.

Antradienį vakare buvo užpultas Charkovo Euromaidano aktyvistas Dmytro Pylypecas. Jį puolė du sportiškos išvaizdos jaunuoliai.

„Dmytro durta kelis kartus peiliu. Užpuolikai smarkiai smogė peiliu jam į šlaunį“, – sakė partijos „Batkivščyna“ Charkovo srities tarybos deputatas Ivanas Varčenka, pranešė radijas „Svoboda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.