Rytų Afrikos lyderiai susitiks aptarti neramumų Pietų Sudane

Rytų Afrikos lyderiai Kenijoje susitiks aptarti neramumų Pietų Sudane, kur žuvo jau daugiau nei tūkstantis žmonių, informuoja BBC.

Pietų Sudane žuvo jau daugiau nei tūkstantis žmonių.<br>AP nuotr.
Pietų Sudane žuvo jau daugiau nei tūkstantis žmonių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 27, 2013, 8:05 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:45 PM

Dieną prieš šį susitikimą Pietų Sudano prezidentas Salva Kiiras buvo susitikęs su Kenijos ir Etiopijos ministrais pirmininkais. Tuo tarpu Jungtinės Tautos (JT) praneša, kad į Pietų Sudaną per 48 valandas turėtų atvykti pirmasis taikdarių pastiprinimas.

Pietų Sudane prieš 12 dienų prasidėjo prezidento S.Kirro ir buvusio viceprezidento Rieko Macharo pajėgų susirėmimai. Daugiau nei 50 tūkst. civilių ieškojo prieglobsčio JT pastatuose Pietų Sudane.

Per susitikimą Kenijos sostinėje Nairobyje aštuonių Rytų Afrikos šalių organizacija IGAD aptars klausimus, kurie buvo iškelti, kai S. Kiras susitiko su Kenijos ir Etiopijos ministrais pirmininkais.

Per kovas nukentėjo ne tik civiliai, bet ir naftos gavyba, iš kurios Pietų Sudano vyriausybė gauna 98 proc. savo biudžeto įplaukų.

„Kai kuriuos telkinius užgrobė R.Macharo sukilėliai kariai ir baiminamės, kad jie gali pridaryti žalos įrangai ir aplinkai“, – sakė Pietų Sudano naftos ministras Stephenas Dhieu Dau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.