Indijos greitajame traukinyje kilus gaisrui žuvo 26 žmonės

Pasak jo, daug kūnų buvo rasti prie užstrigusių durų.

Pietų Indijoje viename greitajame traukinyje šeštadienį paryčiais gaisrui apėmus vieną vagoną žuvo mažiausiai 26 keleiviai<br>AP nuotr.
Pietų Indijoje viename greitajame traukinyje šeštadienį paryčiais gaisrui apėmus vieną vagoną žuvo mažiausiai 26 keleiviai<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 28, 2013, 4:42 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:24 PM

Liepsnos ir dūmai pasklido vagone apie 3 val. 45 min. vietos (0 val. 15 min. Lietuvos) laiku; panikos apimti keleiviai išdaužė langus; daugelis išsigelbėjo, iššokdami iš traukinio.

Geležinkelių bendrovės atstovas C.S.Gupta sakė, kad vagone buvo 67 keleiviai, kai gaisras įsiplieskė traukiniui esant už maždaug dviejų kilometrų nuo Putaparčio miestelio Andhra Pradešo valstijoje.

Pasak C.S.Guptos, traukinys buvo sustabdytas, degantis vagonas buvo atskirtas nuo likusios sąstato dalies, kad liepsnos neišplistų. Ugnis buvo persimetusi į gretimą vagoną, bet liepsnas pavyko greitai užgesinti.

Ugniagesiai numalšino liepsnas ir ištraukė 26 žmonių kūnus, tarp jų dviejų vaikų. Daugiau nei 12 žmonių buvo išvežti į ligonines; daugelis jų susižeidė iššokę iš važiuojančio traukinio vagonų, sakė vienas nelaimės vietoje buvęs geležinkelių pareigūnas.

Ugniagesiams teko išlaužti duris ir ieškoti žuvusiųjų bei gyvų likusių žmonių dūmų prisipildžiusiuose vagonuose, naujienų agentūrai AP sakė pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo.

Pasak jo, daug kūnų buvo rasti prie užstrigusių durų.

Šis traukinys važiavo iš Bangalūro į Nandedo miestą vakarinėje Maharaštros valstijoje.

Indijos federalinis geležinkelių ministras Mallikarjunas Kharge sakė, kad preliminari tyrimo informacija rodo, jog gaisras kilo dėl trumpojo jungimo elektros sistemoje, tačiau tyrėjai priežastis aiškinasi toliau.

Didžiulis Indijos geležinkelių tinklas kasdien perveža daugiau nei 18,5 mln. keleivių maždaug 10 tūkst. keleivinių traukinių.

Šios šalies geležinkeliuose, kurių tinklas yra vienas didžiausių pasaulyje, dažnai įvyksta nelaimingų atsitikimų, tokių kaip traukinių susidūrimai arba gaisrai, kurių priežastimis paprastai tampa prasta techninė būklė arba žmonių klaidos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.