Kijevo Nepriklausomybės aikštėje - vėl tūkstantinė demonstracija

Tūkstančiai ukrainiečių sekmadienį pirmą kartą surengė protestą prie privačios prezidento Viktoro Janukovyčiaus rezidencijos, kuri laikoma valdančiojo elito korupcijos simboliu, skelbia „EUbusiness“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 29, 2013, 6:43 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:15 PM

Opozicijos lyderiai pažadėjo, jog protesto akcijos prie rezidencijos taps įprastu jų kampanijos dėl prezidento sprendimo nepasirašyti Asociacijos sutarties su Europos Sąjunga reiškiniu.

Prieš tai daugiau nei 50 tūkst. žmonių minia susirinko Nepriklausomybės aikštėje centrinėje Kijevo dalyje didėjant pasipiktinimui dėl žurnalistės Tetjanos Čornovil, paviešinusios V.Janukovyčiaus ir valdančiojo elito prabangų gyvenimo būdą, sumušimo.

Tada 5 tūkst. demonstrantų dviračiais, automobiliais ir mikroautobusais patraukė V.Janukovyčiaus rezidencijos link, kuri yra Dniepro upės pakrantėje už 15 kilometrų nuo Kijevo, iš įvykio vietos informavo AFP korespondentas.

Riaušių pareigūnai autobusais ir sunkvežimiais užblokavo kelią protestuotojams apie 300 metrų nuo griežtai saugomos rezidencijos.

Protestuotojai atsinešė karstą, kuris simbolizuoja jų viltį dėl V.Janukovyčiaus politinės karjeros pabaigos.

Ukrainos opozicija ir žiniasklaida jau ilgą laiką kaltina V.Janukovyčių neteisėtai jo ir šeimos įgytų lėšų investavimu į rezidenciją ir tvirtina, kad tokia prabanga yra netinkama ekonominės krizės kamuojamoje šalyje.

Tyrimais dėl rezidencijos finansavimo ir statybų domėjosi žurnalistė T.Čornovil, kuri šiuo metu guli ligoninėje po praėjusią savaitę įvykusio užpuolimo.

Opozicinės partijos „Udar“ lyderis ir bokso čempionas Vitalijus Klyčko prieš minią pasmerkė elito „korupciją“.

„Valdžia neturėtų galvoti, kad jie gali pasislėpti už tvorų ir negirdėti žmonių. Jie mato, kiek daug mūsų čia, ir mes nebijome, – sakė V.Klyčko. – Kitą kartą mūsų bus milijonas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.