Nutraukta prie Antarktidos lede įstrigusio laivo gelbėjimo operacija

Australijos ledlaužis dėl prastų oro sąlygų buvo priverstas nutraukti prie Antarktidos lede įstrigusio Rusijos mokslininkų laivo įgulos gelbėjimo operaciją, remdamasi Australijos laivybos saugumo valdyba skelbia „RIA Novosti“.

Visi 52 mokslininkai, tyrėjai ir turistai, kurių dauguma australai, bei 22 Rusijos narių įgula yra saugi.<br>AP nuotr.
Visi 52 mokslininkai, tyrėjai ir turistai, kurių dauguma australai, bei 22 Rusijos narių įgula yra saugi.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 30, 2013, 9:50 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:10 PM

Ledlaužį „Aurora Australis“ ir įstrigusį laivą „Akademik Shokalsky“ skyrė 18 kilometrų atstumas, tačiau dabar ledlaužis yra atviruose vandenyse už maždaug 29 kilometrų. Šiuo metu teritorijoje, kurioje įstrigęs rusų laivas, siaučia stiprus vėjas ir sninga.

„Laivas gelbėjimo operaciją galės tęsti pagerėjus oro sąlygoms“, – pranešė Australijos laivybos saugumo valdyba. Kinijos laivo pastangoms pasiųsti sraigtasparnį 74 laive esančių žmonių evakuacijai kelią užkirto taip pat blogos oro sąlygos.

Visi 52 mokslininkai, tyrėjai ir turistai, kurių dauguma australai, bei 22 Rusijos narių įgula yra saugi. Jiems atsargų užteks dar kelioms savaitėms.

Australijos ledlaužio misija buvo trečias bandymas išvaduoti laivo keleivius, kurie lede į rytus nuo Antarktidos įstrigę nuo gruodžio 25 dienos.

Mokslininkų ir turistų grupė dalyvauja Australazijos Antarktidos ekspedicijoje. Mokslininkai seka tyrėjo Douglaso Mawsono, kuris prieš šimtą metų plaukiojo Pietų vandenyne, pėdomis. Jų tikslas – pakartoti D.Mawsono atliktus matavimus ir tyrimus ir nustatyti, kaip per šimtmetį pasikeitė aplinka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.