Rusiją pašiurpinęs moksleivis paaiškino savo poelgio priežastis

Moksleivis, pirmadienį paleidęs šūvius Maskvos 263-iojoje mokykloje, pareiškė šitaip mėginęs nusižudyti – jis tikėjosi, kad jį nušaus.

Dešimtokas per apklausą prisipažino, kad nužudė georgrafijos ir biologijos mokytoją (nuotr.), nes neturi bendraminčių.<br>„Vkontakte“ nuotr.
Dešimtokas per apklausą prisipažino, kad nužudė georgrafijos ir biologijos mokytoją (nuotr.), nes neturi bendraminčių.<br>„Vkontakte“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 3, 2014, 8:03 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:14 PM

Dešimtokas per apklausą prisipažino, kad jis neturi bendraminčių ir nemato prasmės toliau gyventi, praneša NTV.

„Visas pasaulis – iliuzija, ir manęs niekas nesupranta. Nepritaria mano pažiūroms. Nusibodo gyventi, bet žudytis nenorėjau. Tikėjausi, kad mane nušaus“, – sakė jis.

Pasak paauglio, jo nušautas mokytojas – labai geras žmogus, o jį jis nužudė todėl, kad pedagogas norėjo atimti šautuvą ir ėjo vis artyn ir artyn. Jauną mokytoją moksleivis nušovęs tikrai ne dėl pažymių.

„Aš bijojau mirties, bet man buvo įdomu, kaip ji atrodo“, – teigė moksleivis.

Priminsime, kad jaunuolis, ginkluotas mažojo kalibro šautuvu ir medžiokliniu karabinu, privertė apsaugos darbuotoją įleisti jį į mokyklą ir paėmė įkaitais dvi dešimtis mokinių, buvusių biologijos kabinete.

Apsaugininkas spėjo iškviesti policiją pavojaus mygtuku. Kai atskubėjo pareigūnai, jaunasis nusikaltėlis apšaudė juos pro langą.

Vėliau policininkai nuginklavo šaulį. Paaiškėjo, jog tai – vienos iš vyresniųjų klasių moksleivis, pirmūnas Sergejus Gordejevas. Pasiduoti pareigūnams jį įkalbėjo jo tėvas, atvykęs į incidento vietą.

Per išpuolį žuvo policijos darbuotojas ir geografijos ir biologijos mokytojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.