Po įkaitų dramos Maskvos moksleiviai bijo šaulio sugrįžimo

Paaiškėjo daugiau detalių apie tragediją, įvykusią Maskvos 263-ojoje mokykloje, kur antradienį 10 A klasės moksleivis Sergejus Gordejevas nušovė savo geografijos mokytoją Andrejų Kirilovą ir policijos puskarininkį Sergejų Bušujevą. Iš visko sprendžiant, paauglys žinojo, kur reikia taikytis šaunant į policininkus, dėvinčius neperšaunamas liemenes. Vaikinas į mokyklą atsinešė du šautuvus – suomišką „Tikka T3“ ir japonų gamybos mažo kalibro „Browning“. Pastaruoju moksleivis ir įvykdė dvi žmogžudystes, rašo newsru.com.

Po įkaitų dramos medikų pagalbos prireikė trims moksleiviams.<br>AP nuotr.
Po įkaitų dramos medikų pagalbos prireikė trims moksleiviams.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-04 13:40, atnaujinta 2018-02-16 17:40

38 metų S.Bušujevas atvyko į mokyklą, sargui paspaudus pavojaus mygtuką. Priėjo prie klasės, kur nusikaltėlis laikė įkaitus, pritūpė ir atidarė duris. Tada nuaidėjo šūvis – S.Gordejevas į policininką iššovė iš 2,5 m atstumo.

Sprendžiant iš visko, penkiolikmetis paauglys tikslingai taikėsi į neperšaunama liemene nepridengtas kūno dalis. Iš viso į geografijos mokytoją ir du policininkus S.Gordejevas paleido 10 kulkų. Abu policininkai patyrė identiškus sužalojimus. Tiktai vienam iš jų kulka pataikė į arteriją – vyras mirė nukraujavęs.

29 metų Vladimiras Krochinas į mokyklą atvyko kartu su pastiprinimu. Jis įėjo į klasė ir buvo apšaudytas. Policininkui 22 kalibro kulka pataikė į petį, bet jis liko gyvas. Pareigūnas buvo operuotas, jo būklė išlieka sunki. Per žiniasklaidą antradienį buvo ieškoma jam kraujo perpylimui.

Paauglys žudikas buvo sulaikytas, kai su juo pasikalbėjo tėvas. Iškelta baudžiamoji byla pagal straipsnius „įkaitų paėmimas“, „žmogžudystė“ ir „pasikėsinimas į teisėsaugos organų darbuotojo gyvybę“.

Medikų pagalbos prireikė 5 žmonėms

Kaip praneša lifenews.ru, po įkaitų dramos medikų pagalbos prireikė dar trims moksleiviams, mokytojui ir nušauto policininko žmonai.

„Po tragedijos sostinės mokykloje į budinčius gydytojus kreipėsi penki žmonėms, kuriems nustatytas neurotinis sutrikimas – žuvusio policininko žmona ir 16 metų duktė, dar du moksleiviai ir mokytojas. - sakė atstovas iš policijos. - Paaugliai skundėsi, kad bijo bendraklasio S.Gordejevo keršto ir negali savarankiškai susidoroti su savo baime“.

Po apžiūros visi buvo išleisti namo. Psichologai ypatingą dėmesį atkreipė į vaikų nuogąstavimus, kad, kaip S.Gordejevas išeis į laisvę, jis susidoros su tais, kurie per daug apie jį šnekėjo. Būtent dėl šios priežasties dalis vaikų pradžioje atsisakė kreiptis į specialistus.

Po tragedijos užsiėmimai perkelti į gretimą – 264-ąją – mokyklą. Į ją įleidžiama tiktai su pasais, kad pašaliniai negalėtų patekti į vidų. Tėvai baiminasi, kad šaulys gali sulaukti norinčių jį pamėgdžioti.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.