V.Janukovyčius pasmerkė protestus, rinkimų nesvarsto

Antradienį Ukrainos prezidento atstovas parlamente taip pat pareiškė, kad V.Janukovyčius galėtų paskelbti pirmalaikius rinkimus, jeigu nepavyktų susitarti su opozicija, praneša „EUbusiness“. 

Ukrainos prezidentas smerkia sukilėlius.<br>AP nuotr. iš archyvo
Ukrainos prezidentas smerkia sukilėlius.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 4, 2014, 9:44 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:58 PM

„Turime pasakyti „ne“ ekstremizmui, radikalizmui ir neapykantos kurstymui visuomenėje, už kurių stovi kova dėl valdžios“, - sakė prezidentas, kurio žodžiai cituojami prezidentūros paskelbtame pareiškime.

V.Janukovyčius, kuris keturias dienas turėjo ligos lapelį dėl ūmios kvėpavimo takų infekcijos, pirmadienį susitiko su tarptautinės konferencijos „Demokratinis procesas ir radikalizmo grėsmė Ukrainoje“ dalyviais.

„Vandalizmas, kurį matėme užimant valstybės institucijas, ir raginimai, kuriuos girdime, primena mūsų seną istoriją. Mes nenorėtume jos pasikartojimo“, - sakė jis.

V.Janukovyčius padėkojo susitikimo dalyviams už „žmonių vienijimą sveikos tautos bendruomenėje be nacizmo, rasizmo ir ksenofobijos, kurie primena mums baisias istorijos pamokas“.

Antradienį Ukrainos prezidento atstovas parlamente taip pat pareiškė, kad V.Janukovyčius galėtų paskelbti pirmalaikius rinkimus, jeigu nepavyktų susitarti su opozicija, praneša „EUbusiness“. 

Prezidento V.Janukovyčiaus asmeninis atstovas Ukrainos parlamentui sakė, kad, susitikęs su teisininkais, prezidentas teigė „svarstantis galimus scenarijus“, kaip nutraukti du mėnesius trunkančią politinę krizę. 

„Pirmas scenarijus yra amnestijos protestuotojams paskelbimas ir vyriausybinių pastatų atgavimas, antrasis - išankstiniai prezidento rinkimai. Akivaizdu, kad pirmasis planas kol kas neveikia“, -  sakė V.Janukovyčiaus atstovas Jurijus Mirošnyčenka. 

Tiesa, netrukus jis iškart patikslino, kad „šiuo metu šis klausimas nesvarbus“: „Mes priėmėme įstatymą dėl amnestijos ir, ačiū Dievui, atsitraukėme nuo tikimybės surengti pirmalaikius parlamento rinkimus“, - pareiškė J.Mirošnyčenka naujienų agentūrai „Interfax“. 

J.Mirošnyčenka priminė, kad pirmalaikių parlamento rinkimų scenarijus buvo svarstomas anksčiau. 

„Taip, toks scenarijus egzistavo. Jis egzistavo, kai mes rengėmės svarstyti įstatymo projektus dėl amnestijos“, - sakė jis ir pridūrė: „Dabar pirmalaikių rinkimų klausimo darbotvarkėje nėra“. 

Opozicija šiuo metu reikalauja besąlyginio suimtų protestuotojų paleidimo, tuo tarpu V.Janukovyčius ir jo „Regionų partijos“ atstovai sako, kad suimtieji bus paleisti tik tuomet, kai protestuotojai paliks užimtus vyriausybinius pastatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.