Atrasta nauja paukščių gripo atmaina kelia nerimą mokslininkams

Mokslininkai sunerimę naujos paukščių gripo atmainos H10N8 plitimu, kuris jau nusinešė vienos moters gyvybę Kinijoje, informuoja BBC.

Pastaruoju metu Kinija taip pat kovoja su kita paukščių gripo atmaina H7N9, nuo kurios mirė beveik ketvirtis visų užsikrėtusiųjų.<br>AP asociatyvi nuotr.
Pastaruoju metu Kinija taip pat kovoja su kita paukščių gripo atmaina H7N9, nuo kurios mirė beveik ketvirtis visų užsikrėtusiųjų.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 5, 2014, 8:29 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:07 PM

Teigiama, kad 73 metų moteris iš Kinijos Nančiango miesto gripu galėjo užsikrėsti po apsilankymo gyvų paukščių turguje, nors tiksli ligos priežastis kol kas neaiški. Per pastarąsias dienas šia gripo atmaina Kinijos Dziangsi regione užsikrėtė jau du žmonės.

Mokslininkai įspėja, kad ši atmaina turi „potencialo sukelti pandeminį sergamumo lygį“, nes ji anksčiau niekur kitur nebuvo pastebėta ir yra atspari daugeliui vaistų. Teigiama, kad H10N8 virusas turi genetinių savybių, kurios jam gali leisti efektyviai daugintis žmogaus organizme. Baiminamasi, kad mutavęs šis virusas galės būti perduodamas iš vieno žmogaus kitam, nors kol kas šiai hipotezei įrodyti trūksta mokslo tyrimų medžiagos.

Pastaruoju metu Kinija taip pat kovoja su kita paukščių gripo atmaina H7N9, nuo kurios mirė beveik ketvirtis visų užsikrėtusiųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.