Libija sunaikino paskutiniąsias savo cheminio ginklo atsargas

Libijos vyriausybė paskelbė sunaikinusi paskutiniuosius cheminius ginklus iš buvusio diktatoriaus Muammaro al-Gaddafi atsargų. Užsienio reikalų ministras Mohammedas Abdelasisas antradienį kalbėjo apie „istorinį momentą“, praneša agentūra AFP.

Užsienio reikalų ministras Mohammedas Abdelasisas antradienį kalbėjo apie „istorinį momentą“.<br>EPA-ELTA nuotr.
Užsienio reikalų ministras Mohammedas Abdelasisas antradienį kalbėjo apie „istorinį momentą“.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 5, 2014, 8:25 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:07 PM

Be tarptautinės bendrijos pagalbos ir Kanados, Vokietijos bei JAV logistinės paramos tai nebūtų įvykę taip greitai, kalbėjo ministras spaudos konferencijoje Tripolyje, kurioje dalyvavo ir Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) generalinis direktorius Ahmetas Uzumcu bei minėtų šalių ambasadoriai.

A.Uzumcu padėkojo Libijos vyriausybei, kad ši masinio naikinimo ginklo likvidavimą paskelbė vienu savo prioritetų. Jis antradienį apsilankė Al Roaghos mieste, esančiame už 700 km į pietus nuo sostinės Tripolio, kur buvo saugomos didžiausios Libijos garstyčių dujų atsargos.

Libija 2004-aisiais prisijungė prie tarptautinės sutarties dėl cheminio ginklo kontrolės ir sunaikinimo. Šalis informavo turinti 25 tonas garstyčių dujų ir pradėjo jas naikinti. Po M. al Kadafio nuvertimo naujoji Libijos vadovybė surado dar dvi tonas garstyčių dujų, kuriomis jau buvo užpildyta šimtai bombų ir artilerijos sviedinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.