Maskvos kameros nufilmavo ginkluoto paauglio žygį į mokyklą

Vaizdo stebėjimo kameros Maskvoje nufilmavo, kaip penkiolikmetis Sergejus Gordejevas eina į mokyklą, po ilgais moteriškais kailiniais slėpdamas du sunkius šautuvus. Netrukus paauglys Maskvos 263-ojoje mokykloje surengė išpuolį, per kurį žuvo geografijos mokytojas Andrejus Kirilovas ir policininkas Sergejus Bušujevas. Dar vienas policininkas buvo sunkiai sužeistas, tačiau liko gyvas.

Niekas iš praeivių į keistai apsivilkusį paauglį, nešiną sunkiais šautuvais, nekreipė jokio dėmesio.<br>„Youtube“ nuotr.
Niekas iš praeivių į keistai apsivilkusį paauglį, nešiną sunkiais šautuvais, nekreipė jokio dėmesio.<br>„Youtube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-05 11:29, atnaujinta 2018-02-16 16:51

Policija moksleivį jau apklausė. Kaip rašo lifenews.ru, S.Gordejevas teisėsaugininkams aiškino, kad su šautuvais ėjo pas rusų kalbos mokytoją, su kuria dažnai diskutuodavo gėrio ir blogio kalusimais. Tačiau vieną akimirką persigalvojo ir pasuko į geografijos mokytojo kabinetą.

Antradienį S.Gordejevas nuvežtas į Maskvos Basmannyj rajono teismą. Artimiausiu laiku jam bus pritaikyta kardomoji priemonė. Posėdis bus uždaras, nes vaikinas nepilnametis.

Policija išsiaiškino kelią, kuriuo iš namų į mokyklą ėjo žudikas. Jam teko nueiti kiek mažiau nei kilometro atstumą – vaikinas jį trumpino, eidamas kiemais. Vaizdo kamerų įrašai rodo, kad niekas iš praeivių į keistai apsivilkusį paauglį, nešiną sunkiais šautuvais, nekreipė jokio dėmesio.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.