V.Klyčko: „ES tarpininkaus sprendžiant Ukrainos krizę“

Po antradienį vykusio susitikimo su Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų įgaliotine Catherine Ashton vienas iš Ukrainos opozicijos lyderių Vitalijus Klyčko pareiškė, kad ES tarpininkaus sprendžiant šalies politinę krizę.

V.Klyčko.<br>AP nuotr.
V.Klyčko.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt

2014-02-05 09:01, atnaujinta 2018-02-16 17:07

„Mes aptarėme padėtį Ukrainoje, – kalbėjo V.Klyčko. – Svarbu imtis realių žingsnių krizei įgyvendinti. Pažymėjau, kad Ukrainos parlamentas visų pirma turėtų grąžinti 2004 m. konstituciją. Tai leistų demonopolizuoti politinę valdžią šalyje“.

„Ponia C.Ashton patvirtino, kad ES yra pasirengusi tarpininkauti aukščiausio lygio derybose tarp opozicijos ir Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus“, – teigė opozicinės „Udar“ partijos lyderis.

Antradienį per sesijos pertrauką Ukrainos parlamente V.Klyčko ir V.Janukovyčius kalbėjosi dėl galimybės grąžinti 2004 metų konstituciją. Anot. V.Klyčko, prezidentas teigė, kad šis klausimas turėtų būti aptartas parlamente, o opozicija „taip pat yra atsakinga“ už situaciją Ukrainoje.

Ukrainos parlamentarai antradienio posėdyje nesugebėjo susitarti dėl prezidento galių apribojimo, o V.Janukovyčiaus atstovai paskelbė, kad prezidentas svarsto galimybę surengti pirmalaikius prezidento rinkimus.

Trečiadienį su Ukrainos prezidentu V.Janukovyčiumi dar kartą susitiks Europos Sąjungos (ES) vyriausioji užsienio reikalų įgaliotinė C.Ashton.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.