Vatikanas kaltinamas vaikų seksualinio išnaudojimo dangstymu

Jungtinių Tautų (JT) Vaiko teisių komitetas savo ataskaitoje apkaltino Vatikano pareigūnus „sistemiškai“ dangsčius vaikus seksualiai išnaudojusius kunigus, praneša BBC.

Popiežiui Pranciškui tenka atremti Jungtinių tautų kritiką Vatikanui dėl vaikų seksualinio išnaudojimo dangstymo.<br>"Reuters" nuotr.
Popiežiui Pranciškui tenka atremti Jungtinių tautų kritiką Vatikanui dėl vaikų seksualinio išnaudojimo dangstymo.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 5, 2014, 2:07 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:35 PM

Komiteto ataskaitoje Vatikanas raginamas „nedelsiant“ pašalinti visus dvasininkus, įtariamus vaikų seksualiniu išnaudojimu.

Dokumente Šventasis Sostas taip pat kritikuojamas dėl savo pozicijos kontracepcijos, homoseksualumo ir abortų klausimais.

JT Vaiko teisių komiteto pranešime taip pat rašoma, kad Vatikanas turėtų paviešinti savo vidinę dokumentaciją vaikų seksualinio išnaudojimo tyrimuose, kad visuomenė galėtų pamatyti „tikrąjį nusikaltimų mastą“.

Vatikano atstovai pažadėjo atlikti išsamų tyrimą, tačiau pareiškė protestą dėl JT kišimosi į Katalikų bažnyčios reikalus.

Vatikano nuolatinis stebėtojas Jungtinėse Tautose trečiadienį apkaltino Jungtines Tautas faktų iškraipymu ataskaitoje, kurioje Bažnyčia smerkiama dėl nesugebėjimo išrauti vaikų išnaudojimo.

"JT ataskaitoje neatsižvelgta į tai, kad Vatikanas yra padaręs „virtinę pakeitimų vaikams apsaugoti“ ir kad jo pastangos reformuotis yra „faktas, įrodymas, kurio negalima iškreipti“, sakė Silvano Tomasi interviu Vatikano Radijui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.