Rusija Irane gali statyti dar vieną branduolinį reaktorių

Su darbo vizitu

2013 metų pabaigoje Irano prezidentas Hassanas Rouhani kalbėjo, kad šaliai reikia dar vieno reaktoriaus.<br>AP nuotr.
2013 metų pabaigoje Irano prezidentas Hassanas Rouhani kalbėjo, kad šaliai reikia dar vieno reaktoriaus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 6, 2014, 12:11 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:41 PM

„Šiuo metu bendraujame su Irano atstovais dėl galimybės atnaujinti mūsų bendradarbiavimą plečiant Bušero atominę elektrinę, - kalbėjo N.Spaskis. - Dabar deramės dėl dar vieno reaktoriaus bloko statybos“.

„Rosatom“ vadovas pabrėžė, kad, pasirašius tokį susitarimą, jis būtų suderintas su „Rusijos tarptautiniais įsipareigojimais ir ekonomine projekto nauda“.

2013 metų pabaigoje Irano prezidentas Hassanas Rouhani kalbėjo, kad „šalis po kelių metų savo atominėse elektrinėse ketina gaminti daugiau elektros, o šiam tikslui pasiekti gali prireikti dar vieno branduolinio reaktoriaus Bušere“.

Kitų Irano pareigūnų teigimu, elektros energijos poreikis šalyje iki 2020 metų išaugs iki 20 tūkst. megavatų, todėl papildomi branduoliniai pajėgumai leistų ne tik patenkinti vidinį elektros energijos poreikį, bet ir suteiktų galimybę elektrą eksportuoti į kitas Persijos įlankos valstybes.

Pirmasis Irano branduolinis reaktorius Bušere buvo pradėtas statyti 1975 metais, darbus tuomet vykdė Vokietijos kompanijos „Siemens“ padalinys „Kraftwerk Union AG“. Projektas nebuvo baigtas dėl 1979 metų Islamiškos revoliucijos Irane ir po to vykusio Irako ir Irano karo.

1992 metais Rusija ir Iranas sutarė atnaujinti Bušero atominės elektrinės pirmojo reaktoriaus bloko statybas, o įrenginys buvo pradėjo veikti 2010 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.