Avariją sukėlęs girtas JAV turčių sūnus sausas išlipo iš balos

Lietuvos keliuose žuvusių žmonių artimieji dažnai pakraupsta išgirdę apie švelnią bausmę avarijos kaltininkui. Taip reagavo ir JAV, kai keturis žmones pražudęs girtas turčių sūnus sausas išlipo iš balos, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis CNN, ir „Reuters“ informacija.

Kai policija patikrino vaikino blaivumą, paaiškėjo, kad alkoholio koncentracija jo kraujyje tris kartus viršijo leistiną ribą.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Kai policija patikrino vaikino blaivumą, paaiškėjo, kad alkoholio koncentracija jo kraujyje tris kartus viršijo leistiną ribą.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-07 08:05, atnaujinta 2018-02-16 14:48

10 metų lygtinai ir reabilitacijos kursas. Tokią bausmę Teksaso nepilnamečių teismas pernai gruodį skyrė tragišką avariją sukėlusiam 16-mečiui.

Eismo nelaimė įvyko 2013-ųjų birželį netoli Fort Verto miesto, kai paauglio vairuojamas pikapas rėžėsi į pakelėje stovintį sugedusį automobilį.

Žuvo automobilio vairuotoja, į pagalbą atskubėjusios motina ir duktė bei vietos politikas, taip pat sustojęs padėti. Su paaugliu važiavę du asmenys taip pat buvo sunkiai sužaloti. Vienas jų liko paralyžiuotas.

Kai policija patikrino vaikino blaivumą, paaiškėjo, kad alkoholio koncentracija jo kraujyje tris kartus viršijo leistiną ribą.

Teisme prokurorai reikalavo pasiųsti teksasietį į jaunimo pataisos namus, tačiau teisėjas paaugliui buvo itin gailestingas. Jis atsižvelgė į psichologo išvadą, kad jaunuolis kenčia nuo afluencijos – psichologinio negalavimo, kuris būdingas išlepintiems turtingų tėvų vaikams ir pasireiškia motyvacijos stoka, kaltės ir atskirties jausmu.

Šios diagnozės Amerikos psichiatrų asociacija nepripažįsta. Tad teismo sprendimas JAV sukėlė didelį pasipiktinimą.

Imta spėlioti, kad vaikinui išsisukti nuo realios bausmės padėjo jo tėvų pinigai.

Beje, kaltininkas visiškai nesigailėjo dėl savo veiksmų.

Šią savaitę šalis vėl prisiminė tragišką įvykį, kai teisėjas nurodė avarijos kaltininkui pradėti reabilitacijos procesą, kurio metu jis bus gydomas nuo piktnaudžiavimo svaigalais ir elgesio sutrikimų.

Per avariją žmonos ir dukters netekęs Ericas Boylesas, kuris atėjo išklausyti teismo sprendimo, neabejoja, jog bylą išsprendė pinigai.

„Jei jis neturėtų pinigų advokatams ir gydymui, veikiausiai viskas pasisuktų kitaip“, – apgailestavo našlys.

Aukų šeimos iškėlė milijonų JAV dolerių civilinius ieškinius paauglio šeimai.

Jaunuolio advokatas Reaganas Wynnas savo ruožtu aiškino, kad teismo sprendimas adekvatus, bet bylą iškraipė žurnalistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.