Iš namų pabėgusi paauglė išvyko kariauti į Siriją

Prancūzijoje gyvenanti musulmonų pora manė, kad jų 15-metė duktė svajoja tapti gydytoja. Bet staiga ji dingo, o po kelių dienų sukrėtė skambutis: Nora vyksta į Siriją kariauti šventojo karo – džihado, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „Le Nouvel Observateur“ ir „Le Figaro“ informacija.

15-metės Noros (dešinėje) brolis Fouadas nerimauja dėl dingusios sesers.
15-metės Noros (dešinėje) brolis Fouadas nerimauja dėl dingusios sesers.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2014, 7:59 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:48 PM

Paauglė į namus Pietų Prancūzijos mieste Avinjone negrįžo sausio 23 d. Iš pradžių tėvai neįtarė, kad duktė pabėgo. Baiminosi, kad atsitiko nelaimė. Apvažiavo ligonines, informavo policiją.

Kitą dieną Noros brolis Fouadas nuskubėjo į jos mokyklą. Ten sužinojo, kad paauglė kalbėjo apie važiavimą į Siriją. Čia taip pat paaiškėjo, kad sesuo sausio mėnesį susikūrė dar vieną „Facebook“ paskyrą, kur įkėlė vaizdo įrašus su moterimis, kviečiančiomis prisidėti prie džihado.

Antrąją dingimo dieną nuogąstavimai pasitvirtino.

Nora paskambino namo, pasakė esanti prie Turkijos ir Sirijos ir kad jai viskas gerai.

„Buvo girdėti šalia jos šnibždantys žmonės. Jie ją kontroliuoja“, – dėl sesers nerimauja Fouadas.

Dabar žinoma, kad Nora į kelionę susikrovė vieną lagaminą ir pasiėmė 550 eurų. Mergina sėdo į traukinį, kuris ją nuvežė į Paryžių, iš ten lėktuvu nuskrido į Turkijos miestą Stambulą. Kur ji dabar – neaišku.

Šią savaitę Noros artimieji pakraupo sulaukę dar dviejų skambučių. Vieną kartą vyras kalbėjo arabiškai, kitą – prancūziškai. Jis prašė Noros rankos.

„Jis mums paaiškino, kad, esant skubiam reikalui, pirštis galima ir telefonu“, – sakė Fouadas.

Dievobaimingi Noros tėvai raunasi plaukus, kad anksčiau nesuprato, jog apie medikės karjerą svajojusi duktė radikalizuojama. Kai ji pradėjo dengtis galvą hidžabu, pora pamanė, kad tai – paauglystės užgaida.

Šeima neabejoja, kad Nora tapo pavojingo islamistų tinklo auka. Jos ieško Prancūzijos pareigūnai. Sausio pabaigoje į Prancūziją buvo grąžinti du 15 ir 16 metų paaugliai – jie šių metų pradžioje taip pat bėgo į Siriją kariauti džihado.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.