Merginų grupė supjudė ambasadorius

Skandalingosios grupės „Pussy Riot“ apsilankymas Niujorke sulaukė ne tiktai žvaigždžių dėmesio – dėl jo viešai apsižodžiavo du aukšti JAV ir Rusijos diplomatai, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „Reuters“.

S.Power (kairėje) susitikimas su M.Aliochina ir N.Tolokonikova supykdė Rusiją.<br>„Reuters“ nuotr.
S.Power (kairėje) susitikimas su M.Aliochina ir N.Tolokonikova supykdė Rusiją.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-07 07:53, atnaujinta 2018-02-16 14:48

Pirmasis akmenį metė Rusijos pasiuntinys Jungtinėse Tautose (JT) Vitalijus Čiurkinas. Aštria retorika jau anksčiau pasižymėjęs diplomatas pasišaipė iš savo kolegės JAV ambasadorės JT Samanthos Power, kuri Niujorke susitiko ir pusvalandį kalbėjosi su „Pussy Riot“ narėmis Marija Aliochina ir Nadežda Tolokonikova.

Šios Rusijos aktyvistės beveik dvejus metus praleido kalėjime už tai, kad 2012-ųjų vasarį surengė pasirodymą Maskvos Kristaus Išganytojo cerkvėje, kur meldė apsaugoti šalį nuo prezidento Vladimiro Putino.

Į laisvę Rusijos režimo kritikės išėjo pernai gruodį pagal amnestiją ir dabar mėgaujasi dėmesiu – JAV jas kvietė į pokalbių laidas, o į sceną – popmuzikos karaliene vadinama Madonna. Bet Rusijai užkliuvo kitas susitikimas. Kai žurnalistai pasiteiravo Rusijos ambasadoriaus JT V.Čiurkino, ką jis mano apie S.Power pokalbį su aktyvistėmis, šis pradėjo tyčiotis.

„O ji dar neįstojo į grupę? Būtų gražu, jeigu pakviestų jas pasirodyti Nacionalinėje Vašingtono katedroje. O gal surengtų joms pasaulinį turą?

Žinote, Šv.Petro bazilika Vatikane, tada galbūt Meka Saudo Arabijoje, o užbaigti būtų galima įspūdingu koncertu prie Raudų sienos Jeruzalėje. Jeigu ambasadorė Power nesumojo to padaryti, būsiu nusivylęs“, – sakė V.Čiurkinas.

Amerikiečių diplomatei šis ruso akibrokštas neatėmė amo. Savo atsakymą ji pateikė interneto socialiniame tinkle „Twitter“.

Moteris teigė, kad jai būtų garbė keliauti į turą su „Pussy Riot“, nes jos kovoja už žmogaus teises, ir klausė V.Čiurkino, ar jis nenorėtų prisidėti.

„Nemoku dainuoti, bet jeigu „Pussy Riot“ mane pasiimtų, ambasadoriau Čiurkinai, siūlyčiau pirmąjį koncertą surengti Rusijos politiniams kaliniams. „Live From Matrosskaya Tishina“, – rašė S.Power, turėdama galvoje garsų Maskvos tardymo izoliatorių „Matroskaja tišina“, kur buvo įkalinti Kremliaus kritikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.