Sūnaus netekęs tėvas privertė nusileisti net „Facebook“

Vieno amerikiečio viešas kreipimasis į „Facebook“ įkūrėją Marką Zuckerbergą, kad šis leistų pamatyti mirusio jaunuolio vaizdo įrašą sujaudino milijonus, o socialinį tinklą netikėtai privertė peržiūrėti savo politiką, skelbia CNN.

Ašarų sustabdyti nepajėgęs J.Berlinas viešai kreipėsi į "Facebook", kad jam būtų leista pažiūrėti mirusio sūnaus įrašą. "Facebook" padarė išimtį ir patenkino amerikiečio prašymą.<br>"Youtube" nuotr.
Ašarų sustabdyti nepajėgęs J.Berlinas viešai kreipėsi į "Facebook", kad jam būtų leista pažiūrėti mirusio sūnaus įrašą. "Facebook" padarė išimtį ir patenkino amerikiečio prašymą.<br>"Youtube" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2014, 10:18 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:44 PM

21metų sūnaus netekusiam Johnui Berlinui išimtine tvarka leista pasinaudoti nauja „Facebook“ funkcija „A Look back - tai individualūs vaizdo klipai, kuriuose „suspausta“ kiekvieno šio tinklo vartotojo virtuali praeitis.

Tokią funkciją „Facebok“ įdiegė antradienį, minint socialinio tinklo 10 metų jubiliejų. Milijonai „Facebook“ vartotojų dalijosi trumpais filmukais, kuriuos užfiksuoti svarbiausi jų buvimo „Facebook“ momentai nuo prisijungimo dienos iki dabar.

Tokį įrašą apie savo 2012-siais mirusio sūnaus svarbiausius momentus socialiniame tinkle norėjo išvysti ir J.Berlinas, tačiau „Facebook“ politika skelbia aiškiai – mirusių vartotojų anketos ištrinamos, tad ir „lookback“ funckija negalioja.

Tačiau J.Berlinas nepasidavė – jis rašė laiškus „Facebookui“ ir pačiam M.Zuckerbbergui. Atsako nebuvo, todėl šį trečiadienį J.Berlinas įrašė savo ajusmingą kreipimąsi ir patalpino jį „Youtube“.

„Ar kada nors padarote ką nors beprotiško, kai jau nebežinote ką dar galite padaryti? Ką gi, būtent tai aš ir darau. Kreipiuosi į Marką Zuckerberg ir „Facebook".

Jūs įkėlinėjote tuos naujus minutės trukmės įrašus, kuriais visi dalijasi. Mano sūnus užgeso ir mes negalime prisijungti prie jo „Facebook“ paskyros. Viskas, ko mes norime tai pamatyti jo įrašą.

Žinau, kad tai šūvis tamsoje, bet man nesvarbu, noriu pamatyti savo sūnaus įrašą. Jo vardas – Jesse Berlinas, prašau, padėkite man“, - sunkiai sulaikydamas ašaras kreipėsi nuo natūralių priežasčių mirusio vaikino tėvas. Jis sako nesitikėjęs tokios milžiniškos reakcijos - gedintį tėvą užplūdo paguodos ir paramos žinutės iš viso pasaulio.

Prašymas pasidalinti kreipimusi išplito žaibiškai – vaizdo įrašą peržiūrėjo jau daugiau nei 1,7 mln. žmonių, o „Facebook“ pasipylė tūkstančiai komentarų bei raginimų platinti J.Berlino prašymą. Be to, entuziastai iš Jesse nuotraukų patys sukūrė "lookback" įrašus ir juos ėmė kelti į "Youtube".

„Facebook“ atsako ilgai laukti neteko. Bendrovė išplatino pareiškimą, kad J.Berlino prašymas patenkintas, o socialinio tinklo politika tokiais atvejais gali būti ir dažniau keičiama.

„Kadangi mūsų paslaugomis naudojasi tiek daug žmonių, sunku veikti kiekvieno vardu. Tačiau Johno kreipimasis mus sujaudino ir privertė imtis veiksmų“, - sakė „Facebook“ atstovas. Jesse vaizdo įrašas turėtų pasirodyti artimiausiu metu, nors internete jau klajoja kitų vartotojų sukurti filmukai, skirti mirusiam vaikinui.

„Facebook“ pripažino, kad tokia išimtis gali atverti kelią ir kitiems panašiems prašymams, o patenkinti kiekvieną būtų pernelyg sudėtinga. Tačiau „Facebook“ atstovas pažadėjo daugiau staigmenų per artimiausias savaites ir mėnesius.

Parengė Vaidas Saldžiūnas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.