Neblaivus ukrainietis bandė užgrobti lėktuvą

Ukrainoje šeštadienį pradėtas

Lėktuvas, kuriame girtas ukrainietis grasino pilotams, buvo nutupdytas viename Turkijos oro uostų.<br>AP nuotr.
Lėktuvas, kuriame girtas ukrainietis grasino pilotams, buvo nutupdytas viename Turkijos oro uostų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 8, 2014, 3:49 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:40 PM

„Pradėjome tyrimą dėl mėginimo įvykdyti teroro aktą ir mėginimą užgrobti lėktuvą“, – žurnalistams sakė Ukrainos saugumo valdybos (SBU) tyrimų departamento vadovas Maksimas Lenko.

Pasak M.Lenko, lėktuve siautėjo ukrainietis, kuris sakė esąs nepatenkintas prezidento Viktoro Janukovyčiaus ir jo sąjungininko Rusijos vadovo Vladimiro Putino politika. Vienas pareigūnas Kijeve sakė, kad tas vyras incidento metu buvo „labai girtas“.

Įtariamasis pareiškė, kad V.Janukovyčiaus „rankos suteptos krauju“ ir pareikalavo, kad lėktuvas skristų į Sočį, kur Ukrainos lyderis susitiko su V.Putinu, siekdamas aptarti jo šalį krečiančią krizę, nurodė M.Lenko.

Pareigūnų teigimu, jis grasino užgrobti ar net susprogdinti lėktuvą, jeigu nebus išlaisvinti Ukrainos opozicijos aktyvistai.  Anot pareigūnų, ukrainietis gimęs 1969 metais. Išpuolį jis įvykdė lėktuve, priklausančiame Turkijos oro bendrovei „Pegasus Airlines“. Laineryje, kuris skrido iš Ukrainos rytinio Charkovo miesto, buvo 110 žmonių.

Turkija pasiuntė du naikintuvus F-16, kurie privertė lainerį nutūpti Sabihos Gokcen oro uoste Stambule. Vyras buvo nedelsiant suimtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.