Cerkvėje nušautų žmonių artimiesiems - dosnios Rusijos išmokos

Pirmadienį Sachalino

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 10, 2014, 10:04 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:37 PM

Gubernatoriaus spaudos tarnyba patikslino, kad žuvusiųjų giminėms bus išmokėta po 2 milijonus rublių (apie 150 tūkstančių litų), o nukentėjusiųjų šeimoms - po 1 milijoną rublių.

Šio Rusijos regiono Tolimuosiuose Rytuose vadovas taip pat davė nurodymą įvesti tvarką privačiose saugos bendrovėse. Jis paragino ypač daug dėmesio skirti licencijų išdavimui, personalo rengimui ir ginklų apyvartai.

Šūviai Kristaus Prisikėlimo katedroje nuaidėjo sekmadienį. Vienos privačios saugos bendrovės darbuotojas (žiniasklaidos duomenimis, 24 metų Stepanas Komarovas) užėjo į cerkvę ir ėmė šaudyti iš lygiavamzdžio šautuvo. Jis nušovė du ir sužeidė šešis žmones. Šaulys buvo sulaikytas nusikaltimo vietoje. Jis jau davė prisipažįstamuosius parodymus.

Žudynių motyvų teisėsaugos institucijos kol kas neįvardijo. Pasak kai kurių šaltinių, spėjamas žudikas išpažįsta kažkokį pagonišką mokymą, netoleruojantį kitų religijų - stačiatikybės, judaizmo, islamo. Žiniasklaidos duomenimis, vyrą jau seniai kamavo depresija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.